ANDREJA PEJIĆ ISKRENO O PROMENI POLA: Snima se film o androgenom manekenu!
Foto: Instagram

Autobiografski film

ANDREJA PEJIĆ ISKRENO O PROMENI POLA: Snima se film o androgenom manekenu!

Pop kultura -
U filmu će biti reči o njenom detinjstvu, odnosno o vremenu dok je, za vreme rata, odrastala u izbegličkom kampu, o kasnijim događajima koji su je doveli do uspeha u modnom svetu

Andreja Pejić nedavno je imala operaciju promene pola, a pre toga je u modnom je svetu postigla ogroman uspeh kao androgeni model.

Sada se, međutim, kada je postala žena, suočava s problemom - modni svet na nju drugačije gleda i Andreja se boji da će promena pola uticati na putanju njene karijere.

Bojazan je možda i opravdana jer se čini da je Andreja modnoj industriji bila zanimljivija kao androgeni model nego sada kada je "samo" žena.

Ipak, 23-godišnja manekenka ne gubi vreme na pretpostavke pa je tako odlučila da napravi film o svom životu. U filmu će biti reči o njenom detinjstvu, odnosno o vremenu dok je, za vreme rata, odrastala u izbegličkom kampu, o kasnijim događajima koji su je doveli do uspeha u modnom svetu. Fokus filma je na iskustvu promene pola i procesima kroz koje je prilikom toga prošla.

Iako su joj agenti savetovali da još uvek ne iznosi u javnost baš sve detalje s operacija promene pola, Andreja ne želi da čeka."Nadam se da ću, ako podelim sa svetom svoju humanost, bol, suze, smeh, radost i najveću borbu kroz koju sam prošla, pomoći u tome da se rasvetle pitanja vezana za transrodne osobe", izjavila je Pejić a prenosi Dejli mejl.

Film o Andrejinom životu zove se "Andrej(a) - The Documentary", a trenutno je u fazi prikupljanja budžeta preko KickStarstera.

Pejić i njen režiser već dve godine rade na filmu, pa će film činiti i scene u kojima je Andreja još uvek Andrej, kao i nepoznate detalje o operacijama i procesima kroz koje je Pejić prošla pri promeni pola.

Tim koji radi na filmu mora prikupiti još 200.000 dolara, a dosad je prikupljeno 16.733 dolara. Do kraja kampanje ostalo je još oko mesec dana. Film će se baviti i tematikom koja trenutno okupira Andreju, a to je njen dosadašnji imidž i uspeh kao muškog i androgenog modela u poređenju s načinom na koji će je modna industrija doživljavati sada - kao ženu.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track