BALET DA SE NASMEJETE: Maljave balerine u Labudovom jezeru!
Foto: Printskrin

Čuvena grupa Trokadero

BALET DA SE NASMEJETE: Maljave balerine u Labudovom jezeru!

Pop kultura -
Njihovu trupu čine od 14 do 16 igrača baletana i svi imaju podjednaku šansu da se pojave u glavnim ulogama

Umetničku trupu Trokadero čine samo muškarci, bez ženskih igrača na sceni, ali da produkcijski tim čine isključivo žene.

Njihovu trupu čine od 14 do 16 igrača baletana i svi imaju podjednaku šansu da se pojave u glavnim ulogama. Baletani u stvari postaju balerine, ne žene, i to sa sve maljama na telu.

"Kada sam počinjao u ovoj trupi, nije mi dugo trebalo da prihvatim da igram ženu, jer nisam razmišljao o garderobi, nego o tehnici. Jedini problem mi je predstavljalo to što ne vidimo noge dok igramo. Svi se sami šminkamo i za stavljanje veštačkih trepavica, kose, haljine potrebno nam je oko sat vremena", rekao je baletan gost Jutarnjeg programa Televizije Pink.

"Na našu predstavu dolaze svi da se nasmeju, zabave", poručio je baletan, koji je otkrio da je cela 2017. godina već popunjena nastupima.

Foto Printskrin
Foto Printskrin

"U našim predstavama nema ničeg eksplicitnog, ni provokativnog, mi imitiramo balerine, a ne žene. Umetnici nemaju pol, oni promovišu samo umetnost", rekao je umetnički direktor trupe Tori Dobrin.

"Naše predstave su duhovite, žene koje vole balet mogu da dovedu muževe koji ga mrze, decu, bake i deke, to je šou namenjen svim generacijama. Želimo da prikažemo dobru baletsku tehniku, ali pre svega da zabavimo publiku", rekao je Dobrin.

Baletski igrač Robert Karter rekao je da su predstave Baleta Trokadero od Montekarla zabavne i sofisticirane, ali bez namere da bilo koga ugroze ili povrede.

"Na naše predstave često dolaze ljudi koji nemaju nikakvog iskustva, nisu nikada ranije gledali balet, ali posle toga redovno idu na ozbiljne baletske predstave. Mi smo neka vrsta ambasadora koji promovišu umetnost", rekao je Karter.

Foto Printskrin

EPK/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track