BAŠ SU FINI: Vraćaju pare od karata ako koncert bude loš!
Foto: Profimedia

U Finskoj garantuju dobar provod

BAŠ SU FINI: Vraćaju pare od karata ako koncert bude loš!

Pop kultura -
Odbor za potrošačke sporove (CDB) doneo odluku da organizatori koncerta, na kojem je nastupio legendarni Čak Beri u Helsinkiju 2013. godine, duguju kompletnoj publici 50 odsto novca od tadašnje cene karata

Posle najnovijeg sudskog spora u Finskoj doneta je odluka da će publika od sada u ovoj zemlji moći da dobije novac od karata nazad ukoliko se proceni da je neki koncert bio loš.

Yle, finski pandan BBC-u, javlja da je Odbor za potrošačke sporove (CDB) doneo odluku da organizatori koncerta, na kojem je nastupio legendarni Čak Beri u Helsinkiju 2013. godine, duguju kompletnoj publici 50 odsto novca od tadašnje cene karata.

Izgleda da ovaj legendarni muzičar nije bio baš dobro na tom nastupu, a čak se i izvinio publici za svoje stanje izazvano prehladom. Zbog toga što je nastup bio "daleko ispod očekivanih standarda", CDB je odlučio da je povraćaj novca potpuno razumno rešenje.

Predsednik odbora Pauli Ståhlberg objasnio je da ova odluka ne otvara vrata svima kojima se jednostavno neki koncert nije svideo i žele svoj novac nazad.

"Svi koji traže ovakvu odluku uvek su podstaknuti subjektivnim mišljenjem, ali naravno da to nije dovoljno da dobiju svoj novac nazad. Ono što je značajno i uzima se u obzir jeste složno mišljenje svih da je taj koncert bio propast, kao u slučaju koncerta koji je priredio Čak Beri", rekao je Ståhlberg.

Vidimo da bolest može biti razlog za spor ove vrste, ali izgleda da pijano stanje ne mora uvek to da bude.

"S druge strane, nije uopšte čudno da su na rok festivalima ili koncertima neki izvođači pod uticajem nekih opojnih sredstava ili u alkoholisanom stanju, što ne mora nužno da utiče na kvalitet njihovog nastupa", dodao je Ståhlberg.

(nocturnemagazine.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track