Bend Rezervni plan: Ne volimo političke teme, glasamo za ljubav!
Foto: Milica Duždević

Rokeri iz Pančeva

Bend Rezervni plan: Ne volimo političke teme, glasamo za ljubav!

Pop kultura -
Glasamo za ljubav i želimo da se vrati to vreme kada se nismo petljali u političke teme. Pustite disk i prepustite se sanjarenju, putovanju kroz ljubav, poručuju Pančevci.

Pevač rok benda "Rezervni plan" Bojan Košić ističe da ono što sviraju "u suštini jeste rokenrol koji vuče korene iz muzike 80-ih na prostoru bivše Jugoslavije".

"Odrastali smo uz Čorbu, Dugme, Kazalište, Yu grupu...i svakako je to ostavilo uticaja na autorski rad benda. Ponosni smo što smo među velikanima naše scene tražili inspiraciju. Jednostavno se od korena ne može pobeći. Trebalo je to samo prepakovati u trend novog veka i prilagoditi današnjoj publici", ističe Rezervni plan.

Članovi benda iz Pančeva - pevač Bojan Košić, gitarista Aleksandar Travica, basista Vladimir Mandić, klavijaturista Bojan Ilić i bubnjar Zoran Galović objavili su krajem oktobra 2014. godine za promotersku kuću Long Play svoj debitantski CD album "Vidi šta ću ti reći...", kome je prethodio singl/spot "Kada se probudim".

Za članove benda "Reci kako da odem" je produkcijski "možda i najjača stvar na albumu", dok "Kišni dan (oblaci boje mastila)" odlikava jeziv ugođaj kada "hodaš sam po kišnom danu dok imaš utisak da te svom silinom nebo pritiska". Slede, pesme o izneverenim očekivanjima "Samo gost i ništa više", o ljubavnim nedoumicama "Koliko puta", ljubavi na prvi pogled "Ona je ta" i o tome kako je voleti svim srcem "Tvoj".

U Rezervnom planu ističu da su nazivom "Vidi šta ću ti reći..." (osim što je to bila omiljena krilatica pevača Bojana u jednom periodu) želeli da skrenu pažnju "na sam album, na pesme koje pevaju o najvažnijoj stvari na svetu...ljubavi".

"Domaća scena je poslednjih godina okrenuta socijalnim temama u tekstovima, pljuvanja po sistemu, samosažaljevanju. Razumemo da nam je to nametnuto, ali ipak glasamo za ljubav i želimo da se vrati to vreme kada se nismo petljali u političke teme. Pustite disk i prepustite se sanjarenju, putovanju kroz ljubav", poručuju Pančevci.

http://www.youtube.com/watch?v=UCxo5dQ1nOo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track