SAVRŠEN DAN: Benisio del Toro stiže na ćevape
Foto: Reuters

Dolazi na Sarajevo film festival

SAVRŠEN DAN: Benisio del Toro stiže na ćevape

Pop kultura -
Slavni glumac, dobitnik Oskara za ulogu u „Putevima droge“, primiće priznanje Počasno srce Sarajeva i predstaviti film „Savršen dan“

Nakon uspeha u Puli srpski autori će se za nagrade boriti s filmovima „Panama“ i „Zvizdan“, a premijerno će biti prikazan producentski prvenac Vuka Kostića.Oskarovac Benisio del Toro biće jedna od zvezda ovogodišnjeg izdanja Sarajevo film festivala, koji će biti održan od 14. do 22. avgusta.Kratki filmoviGlumcu će na otvaranju biti uručena nagrada Počasno srce Sarajeva za izvanredan doprinos filmskoj umetnosti, koju već imaju Andželina Džoli, Gael Garsija Bernal, Stiv Bušemi, Džafar Panahi, Majk Li, Bela Tar i Danis Tanović.Del Toro će publici predstaviti dramu Fernanda Leona de Aranoe „Savršen dan“, u kojoj igra glavnu ulogu. On je tokom dosadašnje karijere osvojio mnogo priznanja, a krunu karijere predstavlja priznaje Američke filmske akademije za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu Stivena Soderberga „Putevi droge“. Zabeležio je i nominaciju za Oskara kao glavni glumac u „21 gram“.Na 21. SFF stižu i srpski reditelji nakon fantastičnog uspeha na festivalu u Puli. Za glave nagrade festivala među deset ostvarenja boriće se priča Pavla Vučkovića „Panama“, kao i dobitnik čak pet Zlatnih arena „Zvidan“, koji je snimljen uz podršku našeg ministarstva kulture. Među deset najbolji kratkih filmova našlo se i ostvarenje Jelene Gavrilović „Sve je više stvari koje dolaze“, dok će u programu „U fokusu“ srpsku kinematografiju predstavljati „Ničije dete“ Vuka Ršumovića.PretpremijereU jednom novog segmentu festivala, pretpremijere, videćemo filmove „Igra u tami“, producentski prvenac Vuka Kostića u režiji Juga Radivojevića, komediju „Hiljadarka“ Nenada Đurića i „Sizif K“ Filipa Gajića.

Ogorčeni novinariAKREDITACIJA 25 EVRAPredstavnici medija veoma su nezadovoljni odnosom SFF prema sedmoj sili. Festival je doneo odluku da naplaćuje akreditacije 50 konvertibilnih maraka (25 evra), što je izazvalo revolt novinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track