CRVENO JE, KUD TAKO SRLJAŠ: 15 važnih životnih lekcija koje nas je naučila serija Metla bez drške
Foto: Printskrin

Da li se sećate?

CRVENO JE, KUD TAKO SRLJAŠ: 15 važnih životnih lekcija koje nas je naučila serija Metla bez drške

Pop kultura -
Neke poruke iz ove serije možda nismo upamtili, ali sasvim sigurno – i te kako bi trebalo da nas prate kroz ceo život. Pa da se podsetimo

Crveno je, kud tako srljaš?! Malo vežbaj, malo suđe peri… Okolinu ne valja da prljaš. U inaštvu se umeri. Budi lepa nek se svako divi. Sve je lakše kad se pomoć nađe. U saradnji vedrije se živi i ništa dobro ne biva od svađe.

A kako to i zašto to? Jednostavno, tako je život lakši. Upravo takav život je i bila misija ove dečije serije i likova u njoj predvođenih Zlatkom, Duškom, Sofijom, Brankicom, Draganom, Vladimirom, Jelenom iz Cvijićeve, kao i Aleksom, svima omiljenim psom iz detinjstva. Bar dok se nije pojavio Sima.

Neke poruke iz ove serije možda nismo upamtili, ali sasvim sigurno – i te kako bi trebalo da nas prate kroz ceo život. Pa da se podsetimo… Vredi.

1. Život je pojava poznata po tome da ne može sve da bude po našem. Malo, malo, pa nam iskrsne neki posao koji moramo da uradimo iako nećemo.

2. Zadovoljstvo je pomagati drugima, naročito kada oni to znaju da cene.

3. Kad si nekom odan i kad ti je neko srodan, život ti postaje zgodan.4. Uvek treba zaštititi druga, ali ne i nedruga.5. Ne postoji niko ko treba da zna sve o vama, ali postoji neko ko treba da ima prednost.

6. Ljubav ne možeš da meriš na vagi.7. Niko nije pretplaćen na uspeh. Ako to shvatiš, neuspesi ti neće biti ništa čudni.8. Ako je veliki junak kao Ahil mogao da ima ahilovu petu, možeš i ti da je imaš.9. I roditelji su nekada nepravedni prema nama, ali to ne znači da nas ne vole.

10. Zbog svog neuspeha ne treba da okrivljuješ one koji su uspeli.11. Ako ti je za savladavanje prepreka neophodna pomoć, prihvati je.12. Ako nekoga možeš da vidiš, nemoj samo da misliš o njemu.13. Svako je naučio da govori ugledajući se na druge. Ugledati se nije sramota.

14. Ne možeš uvek da uspeš iz prve, ali uvek možeš da nađeš način.15. Lakše je ogovarati druga nego mu pomoći, ali je lepše pomoći drugu nego ga ogovarati.

(Jeba.ga)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track