DEBAKL: Radoš Bajić pukao s novim filmom
Foto: Zorana Jevtic

„Za kralja i otadžbinu“ videlo 2.648 ljudi

DEBAKL: Radoš Bajić pukao s novim filmom

Pop kultura -
Priča o generalu Draži Mihailoviću nije zainteresovala gledaoce, dok su veliki uspeh postigli „Gorčilo“ i „Bićemo prvaci sveta“

Radoš Bajić doživeo je debakl s novim filmom „Za kralja i otadžbinu“. Njegovo novo ostvarenje je od premijere 23. marta do danas videlo samo 2.648 ljudi.Ukoliko se uzmu podaci o gledanosti filmova u bioskopima širom Srbije, Radošu Bajiću se ne piše uspeh jer njegovo ostvarenje beleži samo mali porast gledanosti pošto ga je poslednje nedelje videlo 250 ljudi. U prvom kvartalu 2015. godine najgledaniji je film „Gorčilo“ Milana Karadžića, koji je pogledalo 217.827, dok je iza njega „Bićemo prvaci sveta“ Darka Bajića sa 207.000 gledalaca. „Ničije dete“ i „Enklava“ takođe su u vrhu liste gledanosti koju je objavio Filmski centar Srbije.- Naša kinematografija spada u red retkih svetskih filmskih kultura, poput recimo Indije, u kojoj su nacionalni filmovi gledaniji od stranih. Taj trend je ranije bio još izraženiji. Razlog za to verovatno je bio u velikoj raznovrsnosti naše produkcije ranijih godina. Međutim, naša kinematografija je unikatna i po tome što su u njoj kvalitetni filmovi veoma gledani, čak i kad su provokativni poput „Lepih sela“ - smatra Dimitrije Vojnov, filmski kritičar.

U prošloj godini najgledaniji domaći film bio je „Montevideo, vidimo se“ sa oko pola miliona gledalaca, a jedan od hitova u najavi jeste debitantsko ostvarenje mladog reditelja Pavla Vučkovića „Panama“, koja će svetsku premijeru imati na predstojećem festivalu u Kanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track