Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača
Foto: Promo

Pop kultura

Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača

Pop kultura -

U susret 14. Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini (Marco Ferrini) iz Italije održaće u Beogradu majstorski kurs od 17. do 23. februara 2017. godine.

Majstorski kurs se drugu godinu zaredom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji. Kurs je namenjen različitim uzrastima ucenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima. Maestro Ferini, izvrstan igrač i pedagog, član žirija mnogobrojnih baletskih takmičenja, svakodnevno će voditi po tri časa klasičnog baleta i repertoara. Delegacija EU peti put zaredom daje podršku Beogradskom festivalu igre koji promoviše razmenu umetnika i pedagoga između Srbije i Evropske unije kao i edukaciju mladih talenata u Srbiji i time podstiče evropske vrednosti poput multikulturalnosti, raznolikosti i solidarnosti između nacija i generacija.

Informacije o kursu:Majstorski kurs će se održati od 17. do 23. februara 2017. godine u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu. Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina), kao i napredni-profesionalni nivo (od 16-25 godina).Prijave za majstorski kurs za učenike profesionalnih baletskih škola, mlade igrače i baletske pedagoge, vrše se putem telefona: 060 35 00 505.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track