DOSAD NEOBJAVLJENI SNIMAK: Četrnaestogodišnja Ejmi Vajnhaus peva rođendansku pesmu
Foto: Printskrin

Impresivan glas

DOSAD NEOBJAVLJENI SNIMAK: Četrnaestogodišnja Ejmi Vajnhaus peva rođendansku pesmu

Pop kultura -
Svojoj bliskoj prijateljici na kućnoj žurci u Londonu 1998. godine otpevala je "Srećan rođendan" i već tada se dalo naslutiti da će postati diva

Dokumentarac o prerano preminuloj Ejmi Vajnhaus u svetske bioskope stiže za par dana, a delić iz filma svedoči kako je još kao 14-godišnjakinja imala impresivan glas.

Svojoj bliskoj prijateljici na kućnoj žurci u Londonu 1998. godine otpevala je "Srećan rođendan" i već tada se dalo naslutiti da će postati diva.

"Ovo je troje ljudi koji su ostali, svi ostali su otišli. Ovo je bila žurka za moj 14. rođendan", govori Loren Gilbert na snimku, dok Ejmi liže lizalicu i šali se sa svojom najboljom prijateljicom Džulijet Ešbi.

Ejmi zatim počinje da peva, a ostali se skoro i ne čuju od njenog "velikog" glasa.

"Nisam devojka koja pokušava da postane zvezda niti bilo šta drugo osim muzičara. Uopšte ne verujem da ću biti poznata. Nisam sigurna da bih mogla da se nosim sa tim. Verovatno bih poludela", tvrdila je mlada Ejmi koja se već 2006. proslavila albumom "Back to Black".

Poslušajte kako je zvučala Ejmi, koja se tokom svog kratkog života borila protiv zavisnosti o drogi i alkoholu, protiv depresije i bulimije, pre nego što je postala slavna.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track