EKSKLUZIVNO: Ivan Bosiljčić umesto Leonarda Dikaprija
Foto: Fonet

Srbi dobijaju svog „Velikog Getsbija“

EKSKLUZIVNO: Ivan Bosiljčić umesto Leonarda Dikaprija

Pop kultura -
Srpski glumac će u Madlenijanumu glumiti lika kog su na filmu tumačili pomenuti slavni holivudski glumac i Robert Redford

Nakon Roberta Redforta i Leonarda Dikaprija, koji si igrali Velikog Getsbija u istoimenim filmovima, Ivan Bosiljčić dobiće priliku da na pozorišnim daskama dočara junaka iz romana Frensisa Skota Ficdžeralda.Glumac koga je publika zavolela nakon serije „Ranjeni orao“ Zdravka Šotre, kako Kurir saznaje, zaigraće glavnu ulogu u drami čije je premijerno izvođenje predviđeno za kraj godine u Madlenijanumu. Adaptaciju je uradio bugarski pisac Hristo Bojčev, a režiju potpisuje Ana Radivojević Zdravković.- Premijera predstave će biti u decembru. Sada je rano govoriti o konceptu, jer smo još u fazi priprema. Veliki pisci poput Frensisa Skota Ficdžeralda u svakom vremenu su dobrodošli. Teme ljubavi, rata i prijateljstva koje obrađuje u svom romanu mogu da nas se tiču - kaže Ana za Kurir.

Getsbi iz 1974. godine... Robert Redford
Getsbi iz 1974. godine... Robert Redford

Debakl u SarajevuDirektorki Madlenijanuma ovo će biti četvrta režija nakon rada na hit predstavama „Miris kiše na Balkanu“ i „Doručak kod Tifanija“, kao i opere za decu „Čarobna frula“. Pozorišnu sezonu u ovom teatru otvara upravo Bosiljčić mjuziklom „Rebeka“, a cene ulaznica su spuštene na 1.200 dinara.Inače, predstava „Veliki Getsbi“ u režiji Ivice Buljana predstavljena je proletos u Narodnom pozorištu u Sarajevu, ali zbog kontroverznih scena publika je napustila dvoranu.Mnogo erotikeGlumcima je data sloboda interpretacije romana napisanog 1925. godine i priča se više fokusirala na likove, a najviše na samog Getsbija, gde je naglasak bio na njegovoj kriminalnoj prošlosti i gangsterkim crtama ličnosti. Komad je sadržao brojne erotske scene, što se sarajevskoj publici očigledno nije svidelo.

Getsbi iz 2013. godine... Leonardo Dikaprio
Getsbi iz 2013. godine... Leonardo Dikaprio

Knjiga veliki hitNEVESELA SLIKA AMERIKEFicdžerald je stvarajući Velikog Getsbija stvorio jednog od najtragičnijih junaka svetske književnosti i svakako najbolji američki roman 20. veka. Iako je po objavljivanju 1925. godine roman adaptiran za brodvejski pozorišni komad i za film, skoro da nije bio primećen među čitaocima i kritikom. Javnost ga je otkrila tek nakon što je reizdat posle Drugog svetskog rata - možda i zato što su tek tada čitaoci bili spremni da prihvate iskrenu i neveselu Ficdžeraldovu sliku Amerike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track