(FOTO) JEDVA STALI U ISTI KADAR: Najviši i najniži čovek na svetu prvi put zajedno!
Foto: Profimedia

Ginisovi rekorderi

(FOTO) JEDVA STALI U ISTI KADAR: Najviši i najniži čovek na svetu prvi put zajedno!

Pop kultura -
Kosen je visok neverovatnih 2,51 metar i to zbog tumora koji pritiska hipofizu, dok se za Čandru ne zna zbog čega nije porastao više od 54,6 cm
1 / 4 Foto: Profimedia

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil Možda vam titula najvišeg ili najnižeg čoveka ne izaziva nikakvu posebnu reakciju, jer ima i vrlo niskih i vrlo visokih ljudi.Ali, kada najniži i najviši čovek na svetu stanu jedan pored drugog, reakcija je neizbežna! Njih dvojica su se prvi put fotografisali zajedno danas, 13. novembra 2014. godine, u Londonu, na proslavi godišnjice Ginisove knjige rekorda.

Sultan Kosen je 31-godišnji farmer iz Turske, koji je po Ginisovoj knjizi rekorda najviši čovek na svetu, sa neverovatnih 251 centimetra! Razlog zašto je ovoliko visok leži u zdravstvenom problemu - tumor pritiska hipofizu, što uzrokuje veliku proizvodnju hormona rasta. Kosen je zbog svoje visine prinuđen da hoda na štakama.

Sa druge strane, pored najvišeg čoveka na svetu stao je i Čandra Bahadur Dangi, muškarac koji nosi titulu najnižeg. Još uvek nije poznato zašto, ali Čandra je visok samo 54,6 cm, dok su svi drugi članovi njegove porodice normalne visine. Poreklom je iz Nepala i obožava da putuje, pa je tako 2012. godine upoznao i najmanju ženu na svetu.

Nijedan od njih dvojice nije krio oduševljenješto su se sreli, pa su sa velikim zadovoljstvom pozirali za fenomenalne fotografije.

Pogledajte još na portalu Stil:

Svetski frajeri koji se ne mogu pohvaliti visinom preko 175 cm (FOTO)

Najviši pas na svetu (112 cm) uginuo neposredno pred svoj 6. rođendan (FOTO)

Nepravilan rad žlezda: Hipofiza uzrokuje glavobolje, nadbubrežna žlezda pojačanu dlakavost i akne!

Oborio rekord u limbo skejtingu: Šestogodišnji dečak prošao ispod 39 automobila na rolerima! (VIDEO)

Oborio Ginisov rekord: Ovaj momak ima 41 tetovažu Homera Simpsona! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track