(FOTO) JUBILEJ: Atelje 212 proslavio šest decenija postojanja
Foto: Promo

Pet smrti za 60. rođendan

(FOTO) JUBILEJ: Atelje 212 proslavio šest decenija postojanja

Pop kultura -

Predstava „Deca radosti” prati život mladih koji su završili na heroinu

1 / 6 Foto: Promo

Aplauz, smeh, suze i pesme uz pratnju gitare obeležili su sinoć premijerno izvođenje drame “Deca radosti” Milene Marković, u režiji Snežane Trišić, na sceni Ateljea 212.

U putovanju kroz istoriju pratimo život stanovnika jednog solitera, odnos roditelja i njihove dece, koja su rođena u zlatno doba Jugoslavije, a kasnije su neslavno završila kao izgubljena generacija na heroinu.

Studentu treće godine glume Filipu Hajdukoviću pripala je nezahvalna uloga da odigra lik pesnika, koji neodoljivo podseća na Milana Mladenovića, pevača i gitaristu grupe Ekatarina Velika.- Inspirisan je mnogima. Nije samo Milanom već su nam poslužile mnoge ikone, ne samo iz rokenrola. Nismo želeli da pravimo biografsku predstavu. Trudili smo se da stvorimo junaka - objašnjava rediteljka.

Ona u predstavi prikazuje stradanje još četvoro mladih ljudi - Jovane Gavrilović, Milice Trifunović, Marka Grabeža i Miodraga Dragičevića.

- Junaci se suprotstavljaju svetu u kom su odrasli. Beg traže u rokenrolu. Nisam želela da izbacim psovke koje su deo naše kulture i nasleđa - zaključuje Trišićeva.Premijeru kojom Atelje 212 proslavlja 60 godina rada nisu propustili Srđan Gojković Gile, Darko Rundek, Zoran Kostić Cane, Uroš Đurić, Anica Dobra i drugi.LJUBOMIR RADANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track