(FOTO) KOMEMORACIJA MONTENU: Šerbedžija zaplakao za Kemom
Foto: Damir Dervisagic

Zagreb se oprostio od Kemala Montena

(FOTO) KOMEMORACIJA MONTENU: Šerbedžija zaplakao za Kemom

Stars -
Komemoraciju povodom smrti pevača došlo mnogo kolega, a poslednje zbogom uputio mu je i bivši predsednik Hrvatske Josipović
1 / 7 Foto: Stori Dražen Koković

Komemoracija povodom smrti Kemala Montena održana je juče na zagrebačkom groblju Mirogoj.Od popularnog pevača oprostilo se više od hiljadu ljudi, a vidno potreseni bili su Aki Rahimovski, Rajko Dujmić, Sandi Cenov i Miro Ungar, koji su sve vreme stajali pored kovčega. Od omiljenog Sarajlije, koji je proteklih godina živeo u Zagrebu, došao je da se oprosti i bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović.Od Šerbedžije pesma- Teško je poverovati da Kemo više nije s nama. Ne postoji čovek koji ga nije voleo - rekao je Vlado Kalember.Rade Šerbedžija, veliki prijatelj Kemala Montena koji po saznanju da ga je izgubio nije mogao da izusti ni reč, pročitao je pesmu, a glas mu je podrhtavao. Suze su krenule. Od kantautora koga je volela cela bivša Jugoslavija oprostio se i njegov dobar prijatelj Mladen Grdović, koji je doputovao iz Zadra.- Jako sam tužan. Bili smo prijatelji 35 godina, zajedno smo nastupali na turnejama po Americi i Kanadi. Bio je duša od čoveka - rekao je Grdović.

Porodica Kemala Montena
Porodica Kemala Montena

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija

Ivo Josipović
Ivo Josipović

Tišinu je na trenutak prekinula Kemalova pesma „Hvala svima“, koja se čula iz automobila. Na ispraćaj su došli i Danijela Martinović, Boris Novković, Sanja Doležal, Žera iz Crvene jabuke, Željko Bebek, Milan Bandić, Tereza Kesovija i drugi.

Željko Bebek sa suprugom
Željko Bebek sa suprugom

Sahrana u SarajevuSarajevski pevač preminuo je prošle srede. Mesec dana pre smrti presađen mu je bubreg. Operaciji se veselio jer je čak tri godine išao na dijalizu. Prema ličnoj želji, biće sahranjen sutra u Sarajevu, na groblju Bare u Aleji velikana.

Arsen Dedić
Arsen Dedić

Dražen Žerić Žera
Dražen Žerić Žera

Tereza Kesovija i Gabi Novak
Tereza Kesovija i Gabi Novak

Saša Matić rasplakao SarajlijeSUZE NA KONCERTU U KEMINU ČASTSaša Matić prošlog vikenda održao je koncert u Sarajevu koji je posvetio svom velikom prijatelju Kemalu Montenu. On je pred publiku izašao pevajući Keminu numeru „Sarajevo, ljubavi moja“. Već s prvim taktovima halom se prolomio aplauz, a bilo je i suza, koje nisu skrivali ni Dona Ares, koja se bori s rakom, i Hari Varešanović.- Ne volim patetiku niti želim da rečima skrnavim naše prijateljstvo opisujući Kemu ili objašnjavajući koliko mi je teško zbog njegovog odlaska. Veliki umetnik, a još veći čovek, koji će nastaviti da živi kroz svoje hitove - rekao je Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja