(FOTO) SKRIVENI IZA LAŽNIH IMENA: Evo kako se stvarno zovu holivudske zvezde
Foto: Printscreen, Profimedia

Otkriveni

(FOTO) SKRIVENI IZA LAŽNIH IMENA: Evo kako se stvarno zovu holivudske zvezde

Pop kultura -
Skriveni iza lažnih imena: Kako se stvarno zovu Majli Sajrus, Bred Pit, Dženifer Aniston...Neke zvezde "preimenovale" su se da bi lakše uspele u karijeri. Neke dugo znamo pod umetničkim imenima, pa nam je teško povezati ih s pravim.

Vin Dizel - Pravo ime mu je Mark Sinkler Vinsent. Dok je "Vin" samo skraćenica njegovog pravog prezimena, na umetničko prezime "Dizel" odlučio se jer su mu taj nadimak dali prijatelji zbog toga što je "pun energije".

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Natali Portman - Glumičino pravo ime je Neta-Li Herhslag. Odlučila je da radi pod prezimenom Portman jer je htela da sačuva privatnost svoje bliže familije. Portman je devojačko prezime njene bake.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Bred Pit - Bredovo puno ime je Vilijam Bredli Pit, ali svi su ga znali pod imenom Bred jer je pod njim krenuo u svet glume.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Nikolas Kejdž - Kejdž je zapravo Kim Kopola. Pravo prezime je skrivao od početka karijere jer nije želeo da se proslavi samo na osnovu krvnog srodstva sa slavnim rediteljem, njegovim ujakom Fransisom Fordom Kopolom. Umetničko prezime Kejdž odabrao je zbog Marvelovog strip junaka Luka Kejdža.

Foot Profimedia
Foot Profimedia

Čarli Šin - Glumac je preuzeo umetničko prezime svog oca. Njegovo puno pravo ime je Karlos Irvin Estevez, a pravo ime njegovog oca Martina Šina je Ramon Antonio Žerardo Estevez. Čarlijeva braća Emilio i Ramon i sestra Rene ostavili su svoja prava imena, iako se takođe bave glumom.

Foto Jutjub
Foto Jutjub

Majli Rej Sajrus - Pevačica pravog imena Desinti Houp promenila je ime u Majli jer joj je otac dao ime Smajli zbog vedre naravi. Tokom godina, nadimak joj je skraćen za prvo slovo.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Dženifer Aniston - Glumica grčkog porekla zove se Dženifer Lin Anastasakis. Njeni roditelji promenili su prezime u Aniston da bi pomogli ćerki koja je htela da postane glumica.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Ema Stoun - Svoje pravo ime Emili Džin Stoun nije mogla da registruje u udruženju glumaca jer je tamo već postojala Emili Stoun, a prema pravilima ne mogu da postoje dva umetnika istog imena. Glumica je prvo izabrala ime Rajli, ali se preimenovala u Ema jer joj je taj nadimak dala majka.

Foto Twitter
Foto Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track