FOTOGRAFIŠEŠ? POSTANI FOTOSOF: Prijavi se na BESPLATAN seminar FOTOSOFIA 12!
Foto: Promo

Konkurs otvoren

FOTOGRAFIŠEŠ? POSTANI FOTOSOF: Prijavi se na BESPLATAN seminar FOTOSOFIA 12!

Pop kultura -

Otvoren je konkurs za polaznike dvanaeste po redu Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju koji će se pod vodstvom Damira Hoyke održati sredinom juna.

I ove godine će petnaest odabranih seminarista na predavanjima i tematskim photo sessionima saznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

"Radujem se što ćemo uskoro odabrati novu generaciju fotosofa s kojom će nas biti više od 180. Moji asistenti i ja potrudićemo se da seminaristima omogućimo da napreduju u foto izražavanju, otkriju u sebi novu kreativnost i probiju svoje granice", rekao je Hoyka koji je posebno ponosan na to što svaka nova grupa fotografa u samo nekoliko dana postaje deo tima i deli "Fotosofia" način razmišljanja, komunikacije i vrednosti.

I ove godine nastavlja se uspešna saradnja s Veleposlanstvom Kraljevine Španske u Hrvatskoj. Nakon što je prethodne godine seminaristima predavanje održao madridski fotograf Javier Salas, ove godine na Fotosofiju stiže još jedan Španac, Pablo Almansa, fotograf iz Madrida koji će 16. juna, uz prikaz svojih radova, održati i predavanje "Moji portreti i aktovi". Poznati Španjolac u karijeri je fotografisao mnoge slavne glumce, sportiste i muzičare poput Javier Bardema, Leone Lewis, Craig Davida, Annie Lenox, Placida Dominga, Maria Vargasa Llose i Davida Ville...

Foto: Promo
Foto: Promo

Ulaz na predavanje je slobodan, a zainteresovani će se moći prijaviti i dobiti Almansov komentar portfolija.

Kroz temu "Celebrity portret" seminaristi će fotografisati poznate osobe. Proteklih godina Hoykini fotografi snimali su mnoge zvezde iz Hrvatske i regije poput Davora Gopca, Rene Bitorajca, Doris Pinčić, Mile Kekina, Vedrana Mlikotu, Brunu Šimlešu, Srđana Gojkovića Gileta, Zorana Predina, Barbaru Kolar... Te su fotografije objavljivane u vodećim medijima, baš kao i fotografije nastale za vreme snimanja teme Moda.

Konkurs je otvoren do 10. maja 2017., a seminar će se održati od 11. do 18. juna 2017. u Termama Tuhelj. Kako se prijaviti možete pročitati na www.fotosofia. info

Na istoj web stranici objavljen je i konkurs "Fotosofia 12 FOTOmodel" za fotomodele, make up artiste, frizere i stiliste - saradnike na snimanju modnih fotografija Fotosofije 12.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track