Genijalan trik za topljenje čokolade
Foto: Shutterstock

Brzo do poslastica

Genijalan trik za topljenje čokolade

Pop kultura -
Ako uživate u pripremama poslastica s čokoladom, ovaj trik će vam sigurno biti od pomoći

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.Ljubitelji čokolade će biti oduševljeni ovim trikom koji će ubrzati pripremu poslastica, a neophodan je aparat koji se često koristi, ali do sada nije imao svoju ulogu u kulinarstvu.

Čokoladu uglavnom topimo na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Međutim, ovaj omiljeni sastojak za poslastice možete otopiti i pomoću fena za kosu.

U posudu stavite izlomljenje komadiće čokolade i zagrevajte ih fenom. Neka vaš aparat za sušenje kose bude udaljen 20-25 centimetara od čokolade i uperen direktno u slasnu namirnicu.Povremeno promešajte čokoladu i zagrevajte je dok se potpuno ne otopi i postane glatka masa.Sada možete nastaviti s pripremom poslastica ili otopljenom čokoladom preliti već pripremljne slatkiše, voćne kupove ili sladoled.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Čokoladna torta gotova za 15 minutaSaveti za čišćenje mikrotalasne rerne9 saveta za pripremu hrskavih krompirića iz rerneBrza torta sa bananama i keksomOčistite naslage masnoće s posuđa na jednostavan način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track