HOLIVUDSKI FILM: Ubicu umesto Vuka traži Džoš Lukas
Foto: Damir Dervišagić

Reditelju „Ubica mog oca“ izlazi film u Holivudu

HOLIVUDSKI FILM: Ubicu umesto Vuka traži Džoš Lukas

Pop kultura -

U ulozi detektiva u trileru Gage Antonijevića naći će se svetska zvezda iz „Blistavog uma“ i „Posejdona“, koji treba da reši zločin nad čelistkinjom

Reditelj naše najgledanije serije „Ubice mog oca“ Predrag Gaga Antonijević rešava još jedno misteriozno ubistvo, ali ovoga puta u holivudskom filmu „Duh Nju Orleansa“, koji u bioskope stiže 17. februara.Umesto Vuka Kostića, u ulozi detektiva u ovom horor trileru naći će se svetska zvezda glumac Džoš Lukas, koji je igrao u ostvarenjima „Blistavi um“ i „Posejdon“.

Miljenik publike i kritike... Džoš Lukas
Miljenik publike i kritike... Džoš Lukas

Lov na duha

Da se upusti u istragu misterioznog ubistva, navešće ga natprirodni susret s duhom predivne čelistkinje (Lejk Bel), koji ga navodi da istraži njeno ubistvo i otkrije počinioca. To će otkriti istinu koja se krije iza njene nasilne smrti.Scenario je pisao poznati američki dvojac, otac i sin Džerald i Džastin di Pego. Jednu od glavnih uloga tumači Terens Hauard, poznat po popularnoj seriji „Imperija“, ali i po filmovima „Gvozdeni čovek“, „Batler“ i „Mrtvi predsednici“. U epizodama ćemo videti Lejk Bel, Šeron Lil i Keri Elvis.Film „Duh Nju Orleansa“ snimljen je još tokom 2011, a izlazi tek šest godina kasnije zbog komplikovane montaže i postprodukcije.
Napeto... Kadrovi iz novog Antonijevićevog filma
Napeto... Kadrovi iz novog Antonijevićevog filma

Predrag Gaga Antonijević postao je poznat javnosti kad je, nakon snimanja niza kratkometražnih dokumentarnih i televizijskih filmova, 1984. godine debitovao na filmskom platnu s projektom „O pokojniku sve najlepše“, čiji je bio i scenarista, a iste godine osvojio je nagradu Unicefa na filmskom festivalu u Veneciji.Bogata karijeraNakon pet godina, zajedno s Milošem Radovićem, pomaže Aleksandru Đorđeviću, tj. učestvuje kao pridruženi reditelj u realizaciji TV serije „Balkan ekspres“ i filma „Balkan ekspres 2“.Devedesetih odlazi u Ameriku. Njegov najpoznatiji film je „Spasitelj“, a u Holivudu je radio „Hard Cash“, „Little Murder“, „Breaking at the Edge“, okupljajući velikane američkog filma Vala Kilmera, Bena Kingslija i Endi Mekdauel. Prošle godine imao je veliku povratak na tržište Srbije sa serijom „Ubice mog oca“, koju je gledalo više od dva miliona ljudi.

PATRIOTA U domovini snima priču iz rata SPEKTAKL O CERSKOJ BICIGaga Antonijević trenutno u Srbiji prikuplja novčana sredstva za realizaciju igranog filma „Zaspanka za vojnike“ po scenariju Nataše Drakulić, a jedan deo je dobio od Filmskog centra Srbije. Producent će biti Goran Đoković, stric najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.- Film govori o Cerskoj bici. Nataša Drakulić i ja planiramo da ove godine krenemo u snimanje. Spremni smo da se žrtvujemo da se to snimi i ostane za večnost. Film je napravljen tako da bude čista emocija o tome šta su ljudi osećali kad su polazili u rat, a ne neka interpretacija velikog sukoba iz današnje pameti. Počinje da se dovodi u pitanje srpsko učešće u tom ratu i važno je da se našim budućim generacijama ostavi iskreno čitanje jednog vremena - rekao je reditelj u intervjuu za Kurir. Jedna od uloga rezervisana je za Vuka Kostića.

M. Cukić / LJ. Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track