Pakistanska

HOROR ZADAVIO JE DOK JE SPAVALA: Brat ubio internet zvezdu jer je obrukala porodicu!

Pop kultura -

Pakistansku zvezdu društvenih mreža Kandel Baloč ubio je prošle noći rodjeni brat u provinciji Pendžab zbog "sramoćenja porodice", saopštila je policija.

Kandel Baloč (26) bila je poznata pakistanskoj javnosti zbog postavljanja "kontroverznih" fotografije na društvene mreže, uključujući i fotografiju na kojoj je pored muslimanskog sveštenika, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Baloč je na društvenim mrežama objavljivala da je sa istaknutim muslimanskim sveštenikom, muftijom Kavijem, uživala u bezalkoholnim pićima i cigaretama tokom trajanja Ramazana, kao i da "praktikuju muslimanska učenja od jutra do mraka", zbog čega je Muftija razrešen dužnosti.

Muftija Kavi je odbacio njene navode, navodeći da su se sastali samo da bi razgovarali o islamskim učenjima.

Devojka je početkom meseca od pakistanske vlade tražila zaštitu zbog konstantnih pretnji smrću koje je dobijala .Policija je saopštila da je devojku u snu zadavio jedan od šestorice braće, kao i da je ubica još u bekstvu.Baloč je stekla slavu postavljanjem, ponekad smelih fotografija, video klipova i komentara na društvene mreže.

Ubistva devojaka i žena koje su "osramotile" porodice su česta pojava u Pakistanu. U takozvanim "ubistvima iz časti" stradalo je nekoliko hiljada žena.

Video Facebook/ ​Qandeel Baloch Official

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja