ISTINA O KRAĐI LEŠA ČARLIJA ČAPLINA: Otmičari tražili novac, udovica se smejala
Foto: Profimedia

Srodne duše

ISTINA O KRAĐI LEŠA ČARLIJA ČAPLINA: Otmičari tražili novac, udovica se smejala

Pop kultura -
Posle otmice leša čuvenog komičara, udovica Una Čaplin je odreagovala baš onako kako bi i sam Čarli uradio

Čarli Čaplin umro je 25. decembra 1977. godine, a kovčeg u kom se nalazilo njegovo telo je nestao nakon što je grobnica opljačkana nekoliko meseci posle njegove smrti. Kovčeg je pronađen zakopan na polju , milju daleko od Čaplinove kuće u Švajcarskoj.

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca, Poljaka starosti 24 godine i Bugarina (38) koji su priznali da su ukrali kovčeg i ponovo ga zakopali. Inema optuženih nisu objavljena, ali policija je rekla da su obojica bili automehaničari.

Čarli sa suprugom Unom
Čarli sa suprugom Unom

Policija ih je uhvatila jer su pratili pozive upućene porodici Čaplin nakon što su primili zahtev za otkupninu od 600.000 dolara za povratak Čarlijevog tela.Čaplinova udovica Una Čaplin, odbila je da plati iznos i rekla: "Čarli bi opet umro od smeha da je ovo čuo". Otmičari su onda počeli da prete da će povrediti njenu najmlađu decu.

Porodica se nikada posle ovoga nije oglasila niti je pričala o tome šta se dogodilo, pa su nastale i razne glasine oko nestalog kovčega. U jednom holivudskom izveštaju piše da je Čarlijev kovčeg iskopan jer je bio Jevrejin sahranjen na mešovitom groblju.

Skoro se oglasio Čarlijev sin Judžin i ispričao kako se posle incidenta javila žena (pristojnijeg) otmičara i napisala u pismu: "Mnogo nam je žao zbog svega". Njegova majka i Čarlijeva udovica je odgovorila na poruku rečima: "Vidi, sve ti je oprošteno".

http://www.youtube.com/watch?v=UoJv_dMjzrE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track