Ivan Bekjarev: Spremam se za ulogu Ilije Čvorovića
Foto: Damir Dervisagic

Glumac proslavio 50 godina rada

Ivan Bekjarev: Spremam se za ulogu Ilije Čvorovića

Pop kultura -
Taj lik je dvosekli mač jer je to najbolji tekst Dušana Kovačevića i najveća uloga Bate Stojkovića.

Izložba pod nazivom „Ivan Bekjarev, 50 godina glume“ otvorena je u sredu veče u galeriji „Progres“ povodom pola veka umetničkog rada glumca, reditelja i profesora Ivana Bekjareva.

Autori Jovana Radovanović i Veljko Smajević odabrali su neke od najlepših fotografija iz duge karijere popularnog Stevice Kurčubića iz „Boljeg života“, naslovne strane magazina i prvi put su u javnosti prikazali novu portret-bistu, rad mladog vajara Siniše Noveskog iz Makedonije.

Dve omiljene uloge

- Nisam zamišljao da će ovoliko ljudi da mi dođe na slavlje. Skoro smo blokirali Knez Mihailovu ulicu. Publika me ceni i poštuje, a izgleda da sam i dalje popularan - kaže Bekjarev.Glumac je uspeo da iz lepeze likova koje je odigrao izdvoji samo dva koja smatra svojim najboljim ostvarenjima.

- U pozorištu mi je omiljeni lik iz komada „Zvrčak“, i za njega sam dobio prvog Zlatnog ćurana, a na televiziji je svakako bez konkurencije zloglasni Vujković, upravnik logora u seriji „Banjica“. Plan za narednih 50 godina je da preživim. Sledeću premijeru imam u Vršcu, gde igram Iliju Čvorovića u „Balkanskom špijunu“.

Ta uloga je dvosekli mač jer je to najbolji tekst Dušana Kovačevića i najveće ostvarenje Bate Stojkovića.

Za mene je to veliki pritisak i obaveza, ali i sreća - otkrio je Bekjarev. Podrška kolegaSvetlana Bojković je bila sprečena da dođe i proglasi izložbu otvorenom, pa je poslala poruku, koju je pročitala Rada Ðuričin. Otvaranje su uveličali studenti velikog glumca Milan Kalinić, Iva Štrljić, Saša Joksimović, publicista Pero Zlatar, kao i fudbalerke Crvene zvezde.

(LJ. R.)

Ivanovi studenti...  Milan Kalinić, Saša Joksimović i Iva Štrljić
Ivanovi studenti... Milan Kalinić, Saša Joksimović i Iva Štrljić

Prijatelj...  Milojko Pantić
Prijatelj... Milojko Pantić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track