Jedite ove namirnice i rešite se sala sa stomaka
Foto: Shutterstock

Za savršenu liniju

Jedite ove namirnice i rešite se sala sa stomaka

Pop kultura -
Predstavljamo četiri namirnice koje vam obezbeđuju idealan stas, miran san i odlično zdravlje

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa .Da li vam se čini da vam se čak i pored redukovane ishrane naslage na stomaku ne smanjuju? To pre svega zavisi od vrsta kalorija koje unosite u organizam. Tajna mršavljenja leži u metabolizmu, načinu života, ali možda najviše u ishrani.

Kako biste imali kvalitetniji san i brže došli do željene linije, u ishranu uvrstite ove namirnice.

RibaOva namirnica je bogata omega 3 masnim kiselinama i proteinom. Osobe koje ne unose dovoljno omega 3 masnoća loše spavaju i ne hrane se pravilno, što se odražava negativno na njihovo zdravlje i telesnu težinu.

OrasiUkusni hrskavi plodovi su bogati magnezijumom, ali i omega 3 masnim kiselinama. Deluju preventivno na kardiovaskularna oboljenja, rak i dijabetes.

MlekoOvaj napitak, kao đšto verovatno znate, obiluje kalcijumom. Istraživanje sprovedeno 2010. godine je pokazalo da žene u menopauzi koje konzumiraju hranu bogatu kalcijumom lakše gube višak kilograma. Pored toga, mleko popravlja kvalitet sna i pozitivno utiče na zdravlje.

VišnjeKad god ste u mogućnosti, uživajte u kiselkastom ukusu višanja. Posebno je korisno da ove ukusne voćke jedete pre spavanja jer su bogate korisnim melatoninom, ali i antioksidansima koji pomažu u mršavljenju.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Ove probleme banane rešavaju bolje od lekova10 dobrih razloga da jedete orahe6 namirnica bogatih kalcijumomPripremite ribu na pravi način10 zdravih namirnica za čišćenje organizma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track