JELENA JOVIČIĆ: Povlačim se iz glume, naš posao nema budućnost!
Foto: Dado Đilas

JELENA JOVIČIĆ: Povlačim se iz glume, naš posao nema budućnost!

Pop kultura -
Prvakinja Jelena Jovičić pred odlukom da podvuče crtu i napusti glumačku karijeru

Uloga Done u mjuziklu "Mama mia" mogla bi biti kruna karijere, ali i prelomni trenutak u životu jedne od najvećih zvezda Pozorišta na Terazijama, Jelene Jovičić, prvakinja kuće ozbiljno razmišlja o napuštanju profesije.

Šta je razlog da u svom umetničkom zenitu, trenutku u kom nosi repertoar kuće ("Viktor Viktorija", "Čikago", "Producenti") razmišlja o ovakvom potezu?

"Preda mnom je veliki mjuzikl, posle kog mislim da ću podvući crtu na ovu, teško isplativu profesiju. Verujem da sam dosad puno toga postigla, da u nekim stvarima mogu samo da se ponavljam. Ali, možda se desi još neki veliki izazov... Naš posao nema baš svetlu budućnost, plata je mizerna i moji unutrašnji instinkti mi govore da bi trebalo da se "prekvalifikujem". Imam dvoje dece i razmišljam o budućnosti. Možda se desi neki totalni preokret u kulturi, pa nam svima svane. To su želje, ali bojim se da neće biti tako. Dovoljno sam racionalna da sagledam situaciju."

Ova svestrana umetnica u dosadašnjem opusu umela je da uz uloge zavodnica iznese na scenu i sjajne komičarske role:

"Za glumicu je veoma važno da zna da se "poništi", šegači sa sopstvenim izgledom i na sopstveni račun. Kraljica tog umeća među, bar mojim savremenicama, bila je Olivera Marković. Neke koleginice to nikad nisu mogle, ostarile su u ulogama lepotica. Ipak, smatram da imam dara i za mnoge druge stvari u kojima dosad nisam uspela da se iskažem. Ko zna, možda bih sutra mogla da budem dobar fotograf, novinar, slikar. Jedino mi matematika nikad nije bila jača strana", rekla je.

Sa koleginicom Minom Lazarević, foto Kurir
Sa koleginicom Minom Lazarević, foto Kurir

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja