Kako će izgledati priča o Stivu Džobsu iz ugla tvorca Trejnspotinga
Foto: Profimedia

Kad oskarovac režira

Kako će izgledati priča o Stivu Džobsu iz ugla tvorca Trejnspotinga

Pop kultura -
Snimanje je počelo u San Francisku, a radnja je smeštena u period izmedju lansiranja tri dobro poznata proizvoda i 1998. godine, kada je predstavljen "aj mek"

Kompanija "Universal Pictures" potvrdila je da je počelo snimanje filma "Stiv Džobs", u režiji Denija Bojla, sa Majklom Fasbenderom u naslovnoj ulozi.

Snimanje je počelo u San Francisku, a radnja je smeštena u period izmedju lansiranja tri dobro poznata proizvoda i 1998. godine, kada je predstavljen "aj mek". Film vodi publiku iza scene digitalne revolucije i prikazuje intimni portret genijalnog čoveka koji se nalazio u njenom epicentru.

Reditelj Deni Bojl
Reditelj Deni Bojl

Uz reditelja oskarovca Bojla ("Trejnspoting", "Milioner iz blata") i scenarista je oskarovac - Aron Sorkin ("Društvena mreža"), a pisao je na osnovu bestselera Voltera Ajzaksona o biografiji osnivača Epla.

Pored zgodnog Fasbendera koji je glavni junak, igraju još i oskarovka Kejt Vinslet u ulozi Džoane Hofman, bivše direktorke marketinga za Mekintoš, Set Rogen kao suosnivač Epla Stiv Voznijak i Džef Danijels kao bivši direktor Epla Džon Skali.

Majkl Fasbender
Majkl Fasbender

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track