KAKO NAJBOLJE OČISTITI TEPIH: 3 domaća sredstva za blistave i mirisne podne prostirke

KORISNI SAVETI ZA ČIST I MIRISAN DOM

KAKO NAJBOLJE OČISTITI TEPIH: 3 domaća sredstva za blistave i mirisne podne prostirke

Pop kultura -
Uklonite prljavštinu, mrlje i neprijatne mirise sa tepiha uz pomoć tri prirodna sredstva koje ćete sami napraviti...

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa

Temeljno čišćenje tepiha najčešće ostavljamo za prolećno vreme, ali do tada na njemu se mogu nakupiti prljavštine i bakterije.

Pre nego što se pripremite za čišćenje neophodno je celu površinu usisati.Pogledajte u nastavku tri domaća recepta za čiste i mirisne tepihe.Sredstvo za dubinsko pranje tepiha- pola šolje sode bikarbone- 10 kapi eteričnog ulja kedra i 10 kapi eteričnog ulja limeteSve sastojke ubacite u plastičnu kesicu i ostavite da odstoje jedan dan. Tepih pre korišćenja pripremljene smese dobro usisajte pa smesu pospite po celoj površini, pošpricajte čistom vodom i četkom dobro istrljajte tepih. Ostavite da odstoji najmanje pola sata, potom tepih ponovno usisajte.Sredstvo za skidanje mrlja s tepiha- 3 dcl jabukovog sirćeta- 7 dcl soka od limuna- pola litre vode- 1 kašika sode bikarbone - par kapi eteričnog ulja lavandeSve sastojke ubacite u posudu i dobro izmešajte pa u u nju umočite četku za pranje tepiha i dobro istrljajte površinu posebnoone delove na kojima su mrlje. S obzirom na to da su u smesi svi prirodni sastojci koji ne stvaraju penu, tepih nije potrebno ispirati nego ga samo nakon sušenja dobro usisati.Sredstvo za uklanjanje neugodnih mirisa sa tepiha- 2 kašike tečnog sapuna- 40ml alkoholnog sirćeta- pola litra tople vode- 1 kašičica boraksa- 6 kapi eteričnog ulja limuna, 3 kapi eteričnog ulja čajevcaSve sastojke stavite u staklenu posudu i dobro izmešajte, zatim ih prespite u bocu sa fajtalicom (možete u bocu koju ste nekada koristili za čišćenje prozora) i dodajte vodu. Dobro protresite i poprskajte po celoj površini tepiha, ostavite oko 20 minuta, pa usisajte tepih.

Sa Sajta Lisa pročitajte još:7 sredstva za čišćenje koje ne smete pogrešno upotrebiti5 sredstva za čišćenje koje možete napraviti kod kuće9 namirnica iz kuhinje koje su odlične za čišćenje doma3 recepta za čišćenje zagorele šerpe

Kako da napravite sredstvo za čišćenje prozora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track