KAMERA? IDE! TON? IDE! DODIK KOD KUSTE NA SETU: Snima se prvi srpski film o ratu u Bosni!
Foto: Srna

Istina o stradanju srpskog naroda

KAMERA? IDE! TON? IDE! DODIK KOD KUSTE NA SETU: Snima se prvi srpski film o ratu u Bosni!

Pop kultura -
Snima se trećina filma koji bi trebalo da bude prvi film Republike Srpske koji je urađen na osnovu iskustva poslednjeg rata i svih bajki kojih se sećam, a pretvorene su u jednu veoma dramatičnu priču, rekao je Kusturica

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije posjetili su ekipu filma "Na mliječnom putu", režisera Emira Kusturice, koja snima poslednje setove u Hutovom blatu kod Čapljine.

Dodik je rekao da je u film uloženo puno energije i da će to biti vredan projekat koji će biti primećen u svetu.Kusturica je izjavio da se snima trećina filma koji bi trebalo da bude prvi film Republike Srpske koji je urađen na osnovu iskustva poslednjeg rata i svih bajki kojih se on seća, a pretvorene su u jednu veoma dramatičnu priču.Kusturica je dodao da će snimanje biti završeno između 15. i 25. septembra a da će do kraja godine film biti izmontiran. Prema njegovim rečima, film "Na mliječnom putu" pojaviće se iduće godine na jednom od velikih svetskih festivala.

Kusturica je dodao da je predsednik Dodik u tom projektu od početka u svakom pogledu.

Foto: Sina
Foto: Sina

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja