Koncert klasične indijske muzike: Grupa Rudra vina nastupa 21. aprila na Kolarcu
Foto: PR

Prvi put u Srbiji

Koncert klasične indijske muzike: Grupa Rudra vina nastupa 21. aprila na Kolarcu

Pop kultura -
Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju ( ICCR ) iz Nju Delhija, ima veliko zadovoljstvo da najavi koncert indijske klasične muzike u izvođenju tročlanog muzičkog sastava "Rudra Veena"

Nastup grupe "Rudra Veena" – koncert klasične indijske muzike, održaće se 21. aprila u 20.00 sati u Kolarčevoj zadužbini.

Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju ( ICCR ) iz Nju Delhija, ima veliko zadovoljstvo da najavi koncert indijske klasične muzike u izvođenju tročlanog muzičkog sastava "Rudra Veena", koga predvodi Dr Džajanta Kumar Das, u utorak, 21. aprila 2015, sa početkom u 20.00 časova, u Kolarčevoj zadužbini, Studentski trg 5, Beograd.

Rudra vina se smatra majkom svih žičanih muzičkih instrumenata. To je veliki žičani instrument sličan sitaru, koji se koristi u hindustanskoj klasičnoj muzici. Na ovom drevnom instrumentu se retko svira u današnje vreme. Kako je Rudra naziv za hinduskog boga Šivu, rudra vina doslovno znači "vina koja je Šivi draga".

Njeno poreklo vodi od drevnih vremena kada su meditanti izmislili muziku kako bi izrazili svoje unutrašnje doživljaje. Stoga je rudra vina instrument sa najmeditativnijim svojstvima.

Rudra vina stiže u Srbiju po prvi put. Ulaz je besplatan. Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju koncertu.

http://www.youtube.com/watch?v=gzCBG2hLX-4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track