Kreator Renato Balestra: Nemam pojma koliko imam godina!
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, slavni italijanski dizajner predstaviće svoju novu kolekciju

Kreator Renato Balestra: Nemam pojma koliko imam godina!

Pop kultura -
Iako ga često kritikuju zbog brojnih operacija lica, Renato Balestra (91) kaže da svoju mladolikost i izgled održava redovnim treninzima i zdravom ishranom
1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Proslavljeni italijanski modni kreator, dizajner i kostimograf Renato Balestra pre nekoliko dana doputovao je u Beograd da bi 24. aprila u Narodnom pozorištu, u organizaciji modne agencije „Fabrika“ i „Telegrupa“, održao reviju pod nazivom „Opera i moda“.

Specijalni gost revije biće primadona Jadranka Jovanović, koja će numerama iz svog bogatog repertoara ilustrovati deo ove modne manifestacije visokog ranga.- Ovo neće biti klasična modna revija već vam obećavam pravi spektakl. Nisam kreator koji prati trendove. Moja najveća inspiracija su muzika, tačnije opera, koju obožavam, a pomalo i pevam, i istorijski kostimi.

Veliki prijatelj Srbije... Renato Balestra
Veliki prijatelj Srbije... Renato Balestra

Poznato je da ste za vreme bombardovanja Srbije našoj zemlju sve vreme davali podršku...- Tako je, trudio sam se da ceo svet zna kakva nepravda se ovde dešavala. Volim Srbiju, volim vaš narod i ta ljubav će trajati dok sam živ.Veliko ste ime svetskog dizajna. Da li živite život velike zvezde?- Ne! Živim kao svaki običan čovek, ali se trudim da mi svaki dan bude smislen i pun lepih događaja i susreta sa prijatnim ljudima. Volim umetnost, njoj sam maksimalno predan, ona me opušta i inspiriše, bez nje ne bih mogao da zamislim život.

Slavni italijanski dizajner rođen je 3. maja 1924. godine u Trstu
Slavni italijanski dizajner rođen je 3. maja 1924. godine u Trstu

Imate devedeset i jednu godinu, a izgledate mnogo mlađe.- Uopšte ne razmišljam o godinama, nemam pojma koliko ih imam, odavno sam prestao da ih brojim. Radim na sebi, idem u teretanu četiri puta nedeljno da bih bio elastičan, mnogo putujem i upoznajem ljude i osećam se isto kao kada sam imao dvadeset. Zapamtite, mladi ste sve dok god imate snage da istražujete sebe i svoje mogućnosti i dok ste voljni da stičete nova znanja.Iako njegovo podmlađeno lice odaje utisak kao da je na njemu radio brojne estetske korekcije, Renato tvrdi da nije imao nijednu operaciju, već da je tajna njegovog izgleda u redovnim treninzima i dijetama.- Nemam ništa protiv plastične hirurgije ukoliko ona ne menja nečiji lični opis. Ja na sebi baš ništa nisam radio. Smatram da se na koži svakog čoveka reflektuje kvalitet njegove ishrane. Pogrešno je biti rob izgleda, ali treba voditi računa o svojoj fasadi. Hranim se zdravo, a to se valjda i vidi na meni (smeh).

Veliki prijatelji... Renato i Jadranka Jovanović
Veliki prijatelji... Renato i Jadranka Jovanović

Kako vam se dopadaju Srpkinje?- Lepe su, elegantne, moderne i neposredne. Koliko su mi lepe govori činjenica da će na mojoj reviji biti angažovano trideset srpskih manekenki. A pravi predstavnik srpske lepote je operska diva Jadranka Jovanović, sa kojom bih čak voleo i da zapevam neku ariju...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track