LEPO STOJI SRPSKA BLUZA: Italijanska lepotica Monika Beluči obukla tuniku od veza!
Foto: Profimedija

Uživa u Hercegovini

LEPO STOJI SRPSKA BLUZA: Italijanska lepotica Monika Beluči obukla tuniku od veza!

Pop kultura -
Kada je pošla u Italiju, nakon snimanja na visoravni Morine kod Nevesinja, sa sobom je ponela i prelepu tuniku od beza, ručno vezenu hercegovačkim vezom koju su joj Nevesinjci poklonili, a koja ju je oduševila

Čuvena filmska diva Monika Beluči ponovo se vratila u Trebinje na dosnimavanje preostalih scena na filmu Emira Kusturice „Na mliječnom putu“, a s njom su došle i kćerke - jedanaestogodišnja Deva i petogodišnja Leone.

Osim pratnje dve dadilje koje čuvaju devojčice, sa Monikom su i njen lični frizer, šminkerka i vozač koji, kako kaže osoblje Hotela Platani, čovek iz ovih krajeva i preko njega glumica najviše i komunicira sa osobljem.

„Kada je pošla u Italiju, nakon snimanja na visoravni Morine kod Nevesinja, sa sobom je ponela i prelepu tuniku od beza, ručno vezenu hercegovačkim vezom koju su joj Nevesinjci poklonili, a koja ju je, kako smo videli po njenim reakcijama, jako oduševila", kažu u Platanima.

Slavna glumica osoblju hotela po običaju svaki put kada odlazi ostavi dobar deo svoje skupocene kozmetike, što ženski deo najviše obraduje, a kada se vraća, časti ih italijanskim slatkišima, a zauzvrat ne traži ništa, jer je vrlo skromna.

Ćerke će, kako saznajemo, dok mama snima, malo biti sa njom, a malo će u pratnji dadilja odlaziti na gradski bazen, iako im je, kako su ranije izjavile, bilo najlepše na Klobuku, gde su se najviše volele igrati s konjem dok je Belučijeva bila na snimanju.

Radovan Orbović, vlasnik imanja na Klobuku gde je Emir Kusturica za potrebe snimanja filma sagradio objekat željezničke stanice sa ostacima pruge i lažnim tunelom, kaže da bi, iako nisu najavljene, on jedva dočekao da devojčice dođu, najpre zato što kao deda nekoliko unučadi i sam obožava decu, ali i zbog toga što su, kako kaže, Monikine ćerke vrlo fino vaspitane devojčice.

Iako u Hotelu Platani ne znaju do kada ostaje Monika Beluči, kažu da im je rečeno da će Kusturicina ekipa ostati sve do sredine septembra. I sam Kusturica najavljuje da bi od sredine do kraja septembra mogli okončati snimanja, a da bi do kraja godine film trebao biti izmontiran, jer je trećina snimanja već završena.

Ovo bi trebao da bude prvi film Republike Srpske koji je urađen na osnovu iskustva poslednjeg rata i, kako kaže Kusturica, na osnovu svih bajki kojih se on seća, a koje su pretvorene u jednu veoma dramatičnu priču...

Saransak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track