MARIO VARGAS LJOSA U BEOGRADU: Stotinu Beograđana susrelo se sa nobelovcem!
Foto: Predrag Gajić Gaja

Gužva ispred SKC

MARIO VARGAS LJOSA U BEOGRADU: Stotinu Beograđana susrelo se sa nobelovcem!

Pop kultura -
U kratkoj poseti našoj zemlji, u organizaciji izdavačke kuće "Laguna", Ljosa je danas boravio u Beogradu, dok sutra odlazi u Novi Sad

Peruanski nobelovac, Mario Vargas Ljosa okupio je danas ogroman broj Beograđana koji su došli da upoznaju čuvenog pisca i dobiju autogram.

U kratkoj poseti našoj zemlji, u organizaciji izdavačke kuće "Laguna", Ljosa je danas boravio u Beogradu.

On je danas u knjižari Delfi potpisivao svoje knjige koje je izdala Laguna i okupio nešto više od stotinu ljudi ispred SKC-a.

Sve je počelo 2008. godine kada su objavljene "Avanture nevaljale devojčice". Marija Vargasa Ljosu čitali su mnogi, ali od kada je dobio Nobelovu nagradu za književnost, 2010. godine, čitaju ga svi.

Usledili su romani "Pohvala pomajci", "Pantaleon i posetiteljke", "Povest o Majti", "Jarčeva fešta", "Grad i psi", "Razgovor u Katedrali", "Keltov san", "Zelena kuća", "Rat za smak sveta", "Diskretni heroj" i, prvi put na srpskom jeziku, memoari "Riba u vodi".

Prepoznatljivim majstorskim stilom Mario Vargas Ljosa u svojim memoarima iznosi jednostavnu istinu o ključnim fazama svog života pružajući nam motive iz kojih su nastala njegova najvažnija književna dela i mogućnost da ih sagledamo u novoj ravni.

"Riba u vodi" predstavlja ne samo strasno i neizostavno svedočanstvo već i jednu od najznačajnijih knjiga iz njegovog celokupnog književnog opusa.

Foto: Predrag Gajić Gaja
Foto: Predrag Gajić Gaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track