MASA IGRALA SA BENDOM: The Bohemians raspametili publiku u Sava Centru
Foto: PR

MASA IGRALA SA BENDOM: The Bohemians raspametili publiku u Sava Centru

Pop kultura -

Najteži zadatak u ovoj intezivnoj koncertnoj sezoni u prestonici imali su momci iz Queen Tribute benda ’’The Bohemians’’ – da privuku i zadrže publiku iste večeri kada je Bijelo Dugme imalo svoj prvi ovogodišnji nastup u Areni.

Pokazalo se pak da ljubitelji Queena nisu marili za Bregovićev hepening – preko 2000 posetilaca došlo je sinoć u Sava Centar sa namerom da se provede uz vanvremenske hitove kultnog britanskog benda.Koncert je krenuo božanstvenim instrumentalom ’’Who Wants To Live Forever’’ kojeg je perfektno izvela poljska filharmonija. I taman kada smo pomislili da će ovo biti jedan od onih sedećih, penzoskih koncerata, na scenu su istrčali The Bohemians i podigli energiju sa ’’I Want It All’’.Pevač Rob Comber je suvereno zagospodario binom, da bi nakon ’’Killer Queen’’ i ’’Bicycle Race’’ pozvao publiku da dođe pred binu i peva sa njima. Nije trebalo dva puta reći – većina publike je pohrlila ka sceni, plešući i pevajući uz ’’Under Pressure’’, ’’A Kind Of Magic’’, ’’I Want To Break Free’’ i ostale Queen hitove.

Na ’’Barceloni’’ im se pridružio njujorški mecosopran, dok je simpatije publike pobrao energični dirigent, koji se više ponašao kao frontmen nego kao klasičar.’’The Show Must Go On’’ spektakl trajao je preko dva sata, završivši bisom ’’We Will Rock You’’ i ’’We Are The Champions’’.Među posetiocima bilo je dosta ličnosti iz kulturnog i javnog života, među kojima i Sergej Ćetković, Teofilovići, članovi bendova Neverne Bebe i Kiki i Piloti, dok je boje političara branio Goran Pitić.

(Foto: Antonio Ahel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track