Miloš Biković: Živeću u Rusiji zbog karijere!
Foto: Dragana Udovičić

U petak svetska premijera filma Sunčanici

Miloš Biković: Živeću u Rusiji zbog karijere!

Pop kultura -
Kad je tamo, čovek se zaista oseća kao da je došao u bratsku zemlju, kaže Biković. Uoči svetske premijere ovog filma, koja je zakazana za petak u Beogradu, mladi glumac ne krije koliko je opčinjen Rusijom

Miloš Biković, koji igra glavnu ulogu u "Sunčanici“ Nikite Mihalkova, kaže da se Rusija ne razlikuje mnogo od Srbije i ne isključuje mogućnost da jednog dana živi u toj zemlji.

"Moguće je da ću živeti u Rusiji zbog posla. Postoji neki otmeni i plemeniti odblesak još iz vremena carske Rusije koji se i danas pojavljuje u redovima ruske inteligencije i ogleda u posebnom stilu života", kaže Biković za i dodaje:

"Rusija je nesagledivo velika država, moćna i bogata, za razliku od Srbije trenutno, ali po suštini svoga bića, tu mislim na narod, ona je vrlo slična Srbiji. Dopadaju mi se njihova hrana i stil oblačenja. Kao što je rekao pesnik Tjutčev, Rusija se umom ne može shvatiti, u Rusiju se može samo verovati. Mislio sam da je rusofilija patetično osećanje dok se nisam uverio da je ta naklonost tj. bratska ljubav obostrana".

Biković ističe da rad sa Mihalkovim nije lak.

"Teško ga je pratiti. Inteligentan, obrazovan i neverovatno nadaren čovek", kaže srpski glumac.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track