MISTERIJA: Zašto nestaju spotovi EKV sa Jutjuba!
Foto: Profimedia

Zaštita autorskih prava

MISTERIJA: Zašto nestaju spotovi EKV sa Jutjuba!

Pop kultura -

Ako pokušate da pogledate spot za pesmu "Krug" ili "Par godina za nas" dočekaće vas tužni smajli i poruka da je zbog autorskih prava pesma skinuta sa Jutjuba

Dok su se juče svi prisećali Milana Mladenovića povodom 20 godina od njegove smrti, spotovi njegovog benda EKV jedan po jedan nestaju sa Jutjuba.

Ako pokušate da pogledate spot za pesmu "Krug" ili "Par godina za nas" dočekaće vas tužni smajli i poruka da je zbog autorskih prava pesma skinuta sa Jutjuba.

"KVZ Music", firma koja se bavi zaštitom autorskih prava, uklonila je većinu spotova, a sa nekih snimaka je isključen ton, takođe zbog povrede autorskih prava. Kako je još ranije tvrdila majka Milana Mladenovića Danica, ona ima isključivo pravo na pesme grupe EKV, a to je svojevremeno potvrdio i njen advokat Nenad Milovanović, koji je zastupao i Milana.Tako je registrovano i u SOKOJ-u.

Autori 95 odsto pesama grupe EKV su Milan i Magi, a Milan je potpisao i 70 odsto aranžmana, muzike i tekstova. Ovo nije prvi slučaj kada je "KVZ Music" intervenisao na ovaj način, pa tako mnoge pesme više ne možete da nađete na jutjubu.

Pre nekoliko meseci slično se dogodilo i sa grupom 357 kada je frontmen ovog benda Nikola Hadžinikolić najavio tužbe.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track