NA NJENOM KONCERTU SU DIGLI TINEJDŽERE U VAZDUH: Arijana Grande od superzvezde do žrtve terorizma
Foto: Profimedia/Printscreen

Eksplozija na koncertu u Mančester areni

NA NJENOM KONCERTU SU DIGLI TINEJDŽERE U VAZDUH: Arijana Grande od superzvezde do žrtve terorizma

Pop kultura -

Arijana Grande, na čijem je koncertu eksplodirala bomba kada je poginulo najmanje 22 ljudi, a 50 ranjeno, američka je pevačica i glumica, karijeru je započinje na Brodveju u mjuziklu 13.

Arijana je tinejdžerska zvezda koja je 2009. dobija ulogu Ket Valentajn u Nikelodionovoj TV seriji Victorious. Serija se završava posle četiri sezone. Grande je glumila u seriji Sam & Cat, koja se završava 2014. godine. Ona se takođe pojavljuje u drugim pozorišnim, televizijskim i filmskim ulogama, te pozajmljuje svoj glas u animiranim serijama i filmovima.

(VIDEO) KONCERT SE PRETVORIO U HOROR Cela hala je pevala ovu pesmu pa je eksplodirala bomba! Jezivo!

Muzičku karijeru započinje Muzikom iz Viktorijusa (2011). Naknadno potpisuje ugovor za snimanje sa izdavačkom kućom i objavljuje 2013. album Yours Truly, koji je debitovao na broj jedan američkog Billboard 200. Albumov prvi singl "The Way" debituje u prvih 10 na Billboard hot 100.

Arijanin drugi album My Everything (2014), debitovao je pod brojem 1 u SAD i dobro se pokazao u mnogim drugim zemljama. Sa singlovima "Problem", "Break Free", "Bang Bang" i "Love Me Harder" sa tog albuma, kontinuirano je provela 34 nedelje u prvih 10 Billboard hot 100, i ima najviše top 10 singlova od svih umetnika u 2014. godini.

Arijanina je dobila dve American Music Awards, Music Business Associationo ju je proglasio umetnikom godine, MTV Video Music Award-a, dva MTV Europe Music Awards-a i dve nominacije za Grammy Award. 2016. godine, magazin Time uvrstio je Arijanu u 100 najutjecajnijih osoba sveta u godišnjoj listi Time 100.

Grande ima veliki broj sledbenika na društvenim mrežama, uključujući 2. najpraćeniji instagram nalog, posle Selena Gomez, koja ima skoro 20 miliona više od nje.

Njeno ime je prvobitno inspirisano princezom Orijanom iz Mačka Feliksa.

NAPAD U MANČESTERU NAJAVLJEN NA TVITERU: Ovo su jezive poruke koje su objavljene pre masakra!

(FOTO) OVAKO SE KONCERT PRETVORIO U HOROR: Prizori iz Arene smri užasnule svet

(VIDEO) TRENUTAK UŽASA IZ ARENE SMRTI: Odjeknula je snažna detonacija, pa se začuo jeziv vrisak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track