NADA MACURA: Ovako pametan narod ne postoji nigde u svetu, zato nam i zavide ali izdržaćemo
Foto: Zorana Jevtic

OMILJENA SRPSKA DOKTORKA

NADA MACURA: Ovako pametan narod ne postoji nigde u svetu, zato nam i zavide ali izdržaćemo

Pop kultura -
Mi smo jedan otporan narod koji je svestan sopstvenog postojanja ovde u ovako teškim uslovima, socijalnim, društvenim i političkim, govori doktorka

Potparolka Hitne pomoći Nada Macura godinama nas savetuje kako da se ponašamo i oblačimo usled temperaturnih promena. Ko do sada nije naučio da je neophodno da sa sobom nosi flašicu vode i nešto slatko, nije čuo ili poslušao savete naše drage Nade.

Pored toga što je uvek rada da podeli neki savet, Nada je postala deo srpske pop kulture, ličnost koju vole mladi i stari.

Kako doktorka kaže i ona se pridržava saveta koje daje svim građanima, ali od kako je ugradila klima uređaj počela je vrućina više da joj smeta.

"Apsolutno se pridržavam, osim što ne nosim šešir, a to bi trebalo. Kada sam bila 15 kilograma “lakša” bolje sam izlazila na kraj sa visokim temperaturama, a onda sam kupila klima uređaj i postala sam manje otporna na vrućinu. Ako se ljudi pridržavaju saveta koje dajem, a koji jesu mali i možda nekad smešni, sigurno će lakše podneti vrućine."

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Nada je svesna činjenice da je vole i mladi i stari, ali nema objašnjenje za takvo nešto.

"Verovatno je to neka uzajamna prijemčivost u vazduhu, da tako kažem. Znaju da ih volim i da ih nikada nisam kritikovala. Uvek sve događaje prokomentarišem, čak i ako su u pitanju alkoholizam, splavovi ili neka ranjavanja nožem. Moj savet njima je da čitaju “Zločin i kaznu”, jer uvek dolazi kazna posle izvršenog dela. Mada neki kažu da mene najviše voli populacija iznad pedeset godina, ali mislim da nisu u pravu, jer ja imam i male gledaoce koji ni ne znaju šta je to doktor. Dešavalo se da se upoznam sa nekim ljudima koji imaju malo dete, pa mi kažu "To je ona teta što se javlja u program".

Doktorka kaže da su zavladale velike vrućine ali kako kaže, nada se da ćemo preživeti uz laganu mediteransku ishranu.

"Nažalost mi ne živimo na moru ili planini, a sa druge strane nemaju svi prilike i sredstava da otputuju. Mi smo jedan otporan narod koji je svestan sopstvenog postojanja ovde u ovako teškim uslovima, socijalnim, društvenim i političkim. Mi smo jedan pametan narod i ja uvek to naglašavam, da ovakva pamet ne postoji nigde u svetu i da nam zbog toga zavide, ali izdržaćemo", zaključuje dr Nada Macura.

Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

(bulevar.b92.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track