NAJBOLJA HRANA ZA KOSU: Da li je bolje izabrati kokosovo, ricinusovo, bademovo ili maslinovo ulje
Foto: Primedia

Prirodna nega lepote:

NAJBOLJA HRANA ZA KOSU: Da li je bolje izabrati kokosovo, ricinusovo, bademovo ili maslinovo ulje

Pop kultura -
Ulja su prava hrana za kosu, naročito ako izaberete najbolju vrstu za potrebe vašeg tipa vlasi...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lovesensa Ulja su prava hrana za kosu, bez obzira na to o kakvom se tipu radi. Ona pružaju njegu, hidrataciju, sjaj, mekoću i svilenkastu teksturu, oslobađaju nas vas peruti, ispucalih vrhova...Na tržištu su prisutne mnoge vrste ulja - postavlja se pitanje kako odabrati pravu vrstu za sebe?Kokosovo uljeOvo je ulje i dalje najdelotvornije i najčešće se preporučuje za negu kose. Ono umiruje vlasište i otklanja posledice štetnog delovanja gradskog smoga i sunčevih zraka. Jednako tako ovo ulje može da regeneriše kosu čije je zdravlje narušeno stalnim bojenjem i hemikalijama. Ako sanjate masažu glave, blago ugrejano kokosovo ulje je idealno.

Ricinusovo ulje

Ricinus je najbolje rešenje za isušeno vlasište, jer deluje kao izrazito jako hidratantno sredstvo i pojačava rast kose. Ako je vaša tegoba kosa koja se proređuje, ovo će se ulje pobrinuti za njen ponovni rast i jačanje. Umasirajte ga u vlasište i ostavite preko noći. Ujutro ga operite svojim običnim šamponom. Jednom nedeljno sprovodite ovu kuru i primietićete poboljšan kvalitet vlasi za nekoliko meseci.

Ulje jojobe

Ovo ulje odgovara svim tipovima kose, a poznato je po tome što liječi suve i ispucale vlasi.

Ulje metvice

Protok krvi kroz glavu do vlasišta od velike je važnosti za zdravu i bogatu kosu. Ulje metvice će se za ovo pobrinuti i osigurati dovoljno kiseonika. Rezultat će biti čvrsta i gusta kosa.

Limunovo ulje

Ako imate masnu kosu, onda je ulje ovog citrusa idealno za vas. Ulje je takođe dobro protiv peruti, vaški i upale vlasišta. Nanosite ga jednom nedeljno i držite sat vremena na vlasištu a zatim operite blagim šamponom.

Bademovo ulje

Bademovo je ulje bogato omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, koje su poznate po tome što učvršćuju i revitalizuju kosu. Masirajte vlasište i glavu ovim uljem dva puta nedeljno kako biste pojačali rast kose.

Ulje čajevca

Ovo ulje takođe odgovara osobama s masnom kosom jer kontroliše stvaranje sebuma, masnoće na vlasištu, ali istovremeno vraća vlagu kosi. Čajevac je dobro rešenje i za perut, a možete nekoliko kapi kombinovati s maslinovim uljem kako bi vam kosa bila blistava i nahranjena.

Maslinovo ulje

Najbolji prijatelj isušene kose, naročito zbog letnjih faktora kao što su delovanje sunca i morske vode, je maslinovo ulje. Kad vam je potrebna dodatna nega, čak i posle kvašenja kose u hlorisanoj vodi bazena, nanesite ulje na kosu i vlasište, a onda umotajte toplim peškirom Nakon pola sata operite kosu blagim šamponom.

Izvor: Ordinacija.hr

Sa sajta Lovesensa pročitajte još:Snažan domaći napitak za bolji kvalitet vlasi i gušću kosuZašto je ulje šipka dobro za vašu kožuKako da napravite kantarionovo uljeMućkanje ulja u ustima: ajurvedska tehnika koju vredi probatiKako da napravite ulje od nevena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track