NE BACAJTE LJUSKE OD JAJETA: Evo kako da napravite moćan lek
Foto: Pr Stvar Ukusa

Domaći lekovi od ljuske jajeta

NE BACAJTE LJUSKE OD JAJETA: Evo kako da napravite moćan lek

Pop kultura -
Ljuska jajeta je odličan izvor kalcijuma i može ojačati vaš imunitet, regulisati rad jetre i ublažiti tegobe usled gastritisa

Ovaj tekst je preuzet sa sajta stvarukusa.rs.Mnogo faktora može da utiče na to da gubimo kalcijum iz organizma. To može biti predugo sedenje, konzumiranje kofeina, alkohola ili gaziranih napitaka. Nedostatku kalcijuma su naročito sklone žene u menopauzi, starije osobe i osobe koje pate od poremećaja varenja.Čak 90 procenata ljuske jajeta čini kalcijum i prirodan je izvor minerala. Organizam lako apsorbuje ovaj kalcijum jer je njegov sastav sličan onom koji se nalaze u našim kostima i zubima.Pored toga, ljuske jaja sadrže i gvožđe, bakar, mangan, cink, fosfor, hrom i molibden.Evo kako da napravite prirode lekove od ljuski jajaZa štitnu žlezduOperite dobro ljuske od 8 jaja, osušite ih i usitnite. Preko njih sipajte sok od 2 limuna i držite u frižideru nekoliko dana. Kada ljuske omekšaju, procedite tečnost i pomešajte s litrom brendija i kilogramom meda. Ostavite da odstoji 7 dana pre upotrebe. Uzimajte jednu kašičicu 2-4 puta dnevno nakon obroka. Gastritis, čirNa vrh noža stavite izdrobljene ljuske jajeta i pomešajte s dve kašike limunovog soka. Kada ljuske omekšaju, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte kašičicu napitka dva puta dnevno - ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja.Za jačanje imunitetaPet celih jaja s ljuskom dobro operite, stavite u veću teglu i prelijte limunovim sokom (obično je potrebno oko jedan kilogram limuna). Ostavite da odstoje osam dana na hladnom mestu. Zatim sve procedite kroz gazu (ljuska od jaja biće mekana), pa u sok dodajte pola kilograma meda. Sve dobro izmešajte i svako jutro pola sata pre jela uzmite po kašičicu.Kako da napravite prah od ljuske jajetaOvaj prah možete koristiti u navedenim receptima (sem u receptu za jačanje imuniteta), a pravi se veoma lako. Ljuske od jaja stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni i pecite desetak minuta. Osušenu ljusku usitnite u avanu ilii bilo kojoj drugoj posudi.Pre uzimanja prirodnih lekova obavezno se konsultujte s lekarom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track