Nikola Rakočević o bioskopu Zvezda: Ovo će biti velika pobeda malog čoveka nad novcem

Glumac podržao akciju

Nikola Rakočević o bioskopu Zvezda: Ovo će biti velika pobeda malog čoveka nad novcem

Pop kultura -
Saradnjom institucija koje imaju veze sa filmom, Zvezda bi mogla da postane oaza za ljude koje film podstiče na život

Grupa mladih umetnika, studenata i građana, okupljenih u Pokret za okupaciju bioskopa, oživela je kino-dvoranu Zvezda, a i za poduhvat dobila podršku političara.O daljim koracima u akciji govorilo se i na Odboru Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, gde je reditelj Srđan Dragojević izneo konkretne predloge kako da se prostor oduzme sadašnjem vlasniku i dodeli mladima.- Pozvaćemo i Tužilaštvo za privredni kriminal da i ono da svoj sud o ovoj privatizaciji. Moram reći, bez ikakvog partijašenja, da kada prođem pored izgorele Kozare, zatvorenog Jadrana i ruiniranog Balkana, pomislim na DS i G17 plus. Te dve partije su udarile ekser na sanduk beogradskih bioskopa - rekao je Dragojević.

Sređivanje... Ulaz u bioskop
Sređivanje... Ulaz u bioskop

Glumac Nikola Rakočević jedan je od umetnika koji su podržali akciju kolega. On svako veče dolazi da pogleda neki film i pomogne.- Bioskop je medij koji utiče i na ljude koji ga prave i na ljude koji ga gledaju. Podstiče mlade da tragaju za identitetom, da shvate društvo u kome žive, da vole i da budu duhoviti. Danas u Srbiji kvalitet filma, i ne samo filma već i drugih umetnosti, meri se jedino u dinarima ili evrima - kaže Rakočević i dodaje:

Oživeo... Mladi pune salu bioskopa Zvezda (FOTO: Slobodna zona)
Oživeo... Mladi pune salu bioskopa Zvezda (FOTO: Slobodna zona)

- Pametnim odlukama, kao i učešćem i saradnjom svih institucija koje imaju veze sa filmom, Zvezda bi mogla da postane oaza za ljude koje film inspiriše i podstiče na život. Ako bioskop Zvezda ponovo postane bioskop, to će biti velika pobeda čoveka nad novcem i nada da nismo potpuno propali.(Lj. R.)

Današnji repertoar u Zvezdi- 16.00 - Kratki filmovi Želimira Žilnika- 18.00 - Otvoreni razgovori: Debata o privatizaciji „Beograd filma“- 20.00 - Pank nije mrtav (Vladimir Blaževski), gost V. Blaževski- 00.00 - Trilogija Apartman: Odvratnost (Roman Polanski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track