NJEGA NIJE HTELA: Evo šta Bregović misli o vezi Severine i Igora!
Foto: Damir Dervišagić

Iskreno o kolegama

NJEGA NIJE HTELA: Evo šta Bregović misli o vezi Severine i Igora!

Pop kultura -
Goran Bregović priča o tome šta misli o ideji da "Bijelo dugme" napravi još jedan album, svojim kolegama i o Severininom odabraniku Igoru

Goran Bregović (65) spreman je za hrvatsku turneju kojom će obeležiti 40 godina "Bijelog dugmeta". Zajedno sa svojim orkestrom i uz pevača Alena Islamovića sviraće u pet gradova, a prvi koncert biće u pulskoj Areni, 8. avgusta.

"Kad sam sastavljao ovaj koncept krenuo sam od hipoteze da bi možda Dugme upravo ovako zvučalo danas nakon 40 godina", rekao je Brega u intervjuu za Narodni radio.

Bregović je ubrzo i isključio mogućnost snimanja novog albuma Dugmeta i rekao da je ukus publike daleko od onoga što trenutno radi i da mu tako i odgovara.

Najtežim periodom u svom životu smatra početak rata na Balkanu, ali kaže da se isplatilo jer ga je takva situacija prisilila da se još jednom pokrene. Opisao je i neke svoje saradnje kroz karijeru.

Za Tončija Huljića (53), Brega je imao samo reči hvale.

"On je đavolski talentovan. On radi jako brzo i potpuna je suprotnost od mene. Voleo bih da on ili Džiboni uspeju napolju, jer neko bi trebalo da izveze tu Dalmaciju u svet i pokaže ljudima tu muziku", kaže Bregović.

Za Zdravka Čolića (64) je rekao da jedini u našoj istoriji ima sklad velikog glasa i velikog talenta, a prisetio se i svoje neuspele saradnje s Džonijem Štulićem.

"Hteo je da mu produciram ploču. Stigao je u Sarajevo i doneo puno pesama. Rekao sam mu da mogu samo par i on je otišao. Žao mi je da ga nema, to je velika praznina u toj generaciji muzičara", kaže Brega.

Za svog prvog pevača Željka Bebeka (69) kaže da voli puno da radi, za razliku od njega, ali ne sviđa mu se njegov dalji muzički razvoj.

Bregović je odgovarao i na pitanja slušatelja. Pitali su ga šta kaže na Severininog (43) odabranika Igora Kojića (27).

"Pretpostavljam da je Severina uvek znala dobro da izabere, čim nije odabrala mene", našalio se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track