OBRUKALA SE: Naomi čestitala maleriji na Nobela za mir
Foto: Rojters

Ne zna kako se zove najmlađa dobitnica

OBRUKALA SE: Naomi čestitala maleriji na Nobela za mir

Pop kultura -
Ona je na svom Tviter profilu napisala: "Čestitke malariji na dobijanju Nobleove nagrade za mir"

Manekenka Naomi Kembel se propisno obrukala na svom Tviter profilu, kada je umesto devojčici Malali, dobijanje Nobelove nagrade čestitala malariji.

Ona je na svom Tviter profilu napisala: "Čestitke malariji na dobijanju Nobleove nagrade za mir". Društvena mreža je odmah buknula sa negativnim komentarima ka manekenki, s obzirom da je devojčica iz Pakistana izuzetno cenjena u svetu zbog svoje borbe za obrazovanje devojaka u toj zemlji.

"Congratulations malaria on your #noblepeaceprize #2014 #Respect #joy #ithalljuststarted ?? http://instagram.com/p/t_-Tjlo5nw/" she wrote in the tweet.

Podsetimo, mala Pakistanka Malala Jusafzaj (17) i indijski borac za prava deteta Kajlaš Satirati dobitnici su ovogodišnje Nobelove nagrade za mir.

Malala, pakistanski borac za prava devojčica na obrazovanje, najmlađa je dobitnica tog prestižnog priznanja koje joj je, kao i Satiratiju, dodeljeno za nesebičan rad protiv nasilja nad decom.Malala je u žižu interesovanja dospela 2009, kada je imala samo 11 godina - tada je objavila blog na urdu jeziku u kojem je pisala o svom životu pod strahovladom talibana. Njene Talibani su je pokušali ubiti 9. listopada 2012., pucajući joj u glavu i vrat. Od tada živi u Engleskoj. Dobila je nagradu Saharov 2013. godine. Ovo joj je druga nominacija za Nobelovu nagradu za mir.

Foto Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja