ODALI POČAST: Minut ćutanja na FEST-u za Vladu Divljana!
Foto: Beta

Legendarni muzičar

ODALI POČAST: Minut ćutanja na FEST-u za Vladu Divljana!

Pop kultura -
Pred projekciju filma "Teorija svega" u Sava centru, umetnički direktor, Jugoslav Pantelić, pozvao je publiku da ustane i minutom ćutanja oda počast Vladi Divljanu

Proslavljeni muzičar, Vlada Divljan, preminuo je danas, 5. marta u Beču posle duge i teške bolesti.

Pred projekciju filma "Teorija svega" u Sava centru, umetnički direktor, Jugoslav Pantelić, pozvao je publiku da ustane i minutom ćutanja oda počast Vladi Divljanu. Prepuna sala utihnula je u znak poštovanja prema ovom velikom umetniku.

Divljan će ostati upamćen kao sjajan muzičar koji je obeležio jugoslovensku muzičku scenu, što samostalnim radom, što sa čuvenim bendom Idoli.

Sa Idolima je objavio albume "Odbrana i poslednji dani" (1982) i "Čokolada" (1983), a samostalno tri solo albuma "Tajni život A.P. Šandorova" (1988), "Sve laži sveta" (2000) i "Vlada Divljan presents Die Tonzentrale" (2003).

2012. objavio je album „Četiri godišnja doba“ sa Ljetno kino bendom.

Takođe se bavio komponovanjem muzike za filmove, a svoj trag ostavio je na filmovima Šest dana juna, Kako je propao rokenrol, Crni bombarder, 3 palme za 2 bitange i ribicu, Sedam i po, Čekaj me, ja sigurno neću doći, Na lepom plavom Dunavu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track