OTKRIVAMO: Evo kako i zašto su Kardašijanovi toliko bogati
Foto: Facebook

GODINE ULAGANJA

OTKRIVAMO: Evo kako i zašto su Kardašijanovi toliko bogati

Pop kultura -
Bogtstvo porodice Kardašijan ima mnogo raznovrsnije izvore nego što se misli, a evo i kojim redosledom je sve išlo

Većina smatra da je početak bogatstva slavni video snimak Kim Kardašijan, dok ostali misle da je u pitanju neverovatna ambicija mame Kris Džener. Kako god, ova porodica je izuzetno bogata i svaki dan upornim radom sve više uvećava svoju slavu i bogatstvo.

13. Robert Kardašijan – Prvobitni izvor

Prvi suprug Kris Džener i otac njeno četvoro dece, Robert Kardašijan, bio je naširoko poznat kao advokat koji je branio O.Džej Simpsona u televizijski propraćenom slučaju ubistva 1995. Robert je umro od raka septembra 2003. godine, a njegova porodica je navodno nasledila imovinu vrednu 100 miliona dolara. Mnogima bi to bilo dovoljno da žive srećno do kraja života, ali ne i Kris. Tako je ovo bio samo početak.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

12. Bogatstvo i slava Brusa Dženera

Krisin drugi suprug, Brus Džener, vredi zlata od kad je osvojio prvo mesto u desetoboju na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. Brus je postao veoma poštovana javna ličnost, govornik i TV domaćin. Njegovo bogatstvo je procenjeno na 100 miliona dolara, što je sigurno doprinelo Krisinom luksuznom životnom stilu. Par je rastavljen od prošle godine i priča se da će bivši supružnici podeliti bogatstvo, iako se nisu još zvanično razveli.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

11. Seksi snimak

Popularnost Kim Kardašijan počela je sa čuvenim snimkom seksa sa bivšim dečkom Rejom Džejom, koji je „slučajno“ procureo u javnost. Sve više liči na dobro orkestrirani sled događaja. Vivid Intertejment je došao do ovog snimka i započeo distribuciju, dok ih Kim nije tužila i tako zaradila 5 miliona dolara. Priča se da je upravo Kim pustila video u javnost.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

10. TV Šou- Rijaliti emisija

„U korak sa Kardašijanovima“ je rijaliti format koji je počeo pre osam godina i sada ulazi u 10 sezonu. Tu su i posebna izdanja, kao što su „Kortni i Kloe osvajaju Majami“, „Kortni i Kim osvajaju Njujork“, „Kortni i Kim osvajaju Majami“ i „Kloe osvaja Hemptone“. Porodica zarađuje 10 miliona dolara po sezoni, ali za sve članove ukupno. Može se reći da to i nije neka suma kada se podeli na sve članove, ali to je samo jedan od prihoda ove slavne porodice.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

9. Parfemi

Kim je stavila svoje ime na četiri parfema (Signature, Glam, True Reflection and Gold), a Kloe je sa bivšim suprugom lansirala jedan parfem (Unbreakable). Kardašijani na mirisima zarađuju preko 50 miliona dolara godišnje. Obožavatelji sada mogu da šetaju i da mirišu na svoje omiljene zvezde, na Kim i Kloe.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

8. Pojavljivanje u magazinima i u reklamama

Prema “Hafington postu” svaki član porodice Kardašijan prilično zarađuje za svoja pojavljivanja na naslovnicama magazine i novina. To su jako dobro plaćeni poslovi. A sigurno ste primetili da ne prođe ni dan, a da se jedan od članova Kardašijan/Džener ne pojavi unutar nekog lista. Kendal Džener je nedavno odabrana za zaštitno lice Ralf Lorena i smatra se da je ona nova “it”devojka i modna muza. Trenutno Kendal ima više pratilaca na društvenim mrežama od sestara Kortni, Kloe i Kajli (17,7 miliona) i veruje se da će prevazići i samu Kim.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

7. Lična pojavljivanja

Budući da je velika zvezda, Kim kao mlada majka za svoje pojavljivanje može da traži oko 100.000 dolara, a za međunarodne nastupe milion dolara. Kim je čak preskupa za iznajmljivanje i za usluge pratnje. Naravno, ne misli se na onaj sramotni tip pratnje. U pitanju je pravljenje društva milionerima i milijarderima. Ha. Na primer, Kim je prošle godine dobila 500.000 dolara da bude pratnja austrijskom tajkunu Ričardu Lugneru na godišnjem Bečkom balu. Ovo i nije dobro prošlo, pa su se sa pola miliona dolara, Kim i Kris vratile kući. Neobično je da Kanje Vest, budući da je egomanijak podržava ovakav vid zarađivanja novca, ali i on je sav u slavi i bogatstvu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

6. Linija odeće i DAŠ

Kortni, Kim i Kloe su 2006. osnovale posao sa butikom odeće “DASH” sa obećanjem da će svojim klijentima omogućiti da se “oblače kao Kardašijani”.Lanac butika nalazi se na četiri lokacije ( Zapadni Holivud, Majami, Njujork i Sauthempton). Prihod od prodavnica iznosi 1,5 miliona dolara. Međutim, to nije sve. “Sears Kardašijan kolekcija” donosi oko 200-300 miliona dolara od prodaje godišnje. Tu je i kolekcija za decu “R”. U svakom slučaju, članovi zarade još po koji multi million na svoj ovoj odeći i kolekcijama.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Ekskluzivna prava na vesti

Ekskluziva se dobro plaća, pogotovo kada ste velika zvezda. Slike i detalji sa venčanja Kim i Krisa Hamfrija prodati su za million i po dolara magazinu “Pipl”.Neki smatraju da je celo venčanje bilo organizovano da se dođe do novca, ali to nije dokazano. Magazin “Ok” platio je 100.00 dolara za pokrivanje devojačke večeri.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

4. Tvitovi

Prema članku “Hafington Posta” svaki član porodice je dobro plaćen za tvitove. Naime, priča se da Kim naplaćuje oko 10.000 dolara da kritikuje neku kompaniju ili brend, a 20.000 dolara da spomene neki brend i da se poveže sa njim. Da li su to tačne cifre ili ne, jeste pitanje, ali Kim svakako voli da tvituje i navikla je da izlaže javnosti svoj život. Ona ima preko 15000 tvitova do sad koje čitaju milioni pratilaca. Naravno, ne plaćaju se svi tvitovi.

Foto: AP
Foto: AP

3. Kim Kardašijan: aplikacija Holivud

Ova igrica je poslednja koja se pojavila na tržištu 2014. Skidanje igrice je besplatno, ali se plaća nadogradnja. Suština igrice je da se stekne slava i bogatstvo sa animiranom Kim (upitanju je njen pravi glas). Igrica je postal pravi hit. Možete da tvitujete, oblačite njenu odeću i radite na tome da postanete sve slavniji i bogatiji. Kim pripada 45% od profita, tako da i ovde zarađuje milione.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

2. Besprekoran Tajming

Iako je tok šou Kris Džener trajao samo godinu dana, ova žena agresivno grabi svaku priliku koja joj naiđe. I kada neki projekti propadnu, sve je to publicitet koji donosi još slave i novca. Svi članovi imaju svoje lične poslovne prilike, a mama je tu da ih vodi i uči da iskoriste svaku situaciju. Ona je majstor koji zna sve o besprekornom tajmingu, kako iskoristiti svaku šansu.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

1.Kris mama-menadžer

Kris Džener je glavni razlog ogromnog bogatstva porodice Kardašijan. Ona rukovodi karijerama sve svoje dece. Tako novac ostaje unutar porodice. Mama Kris uzima 10% od porodične zarade. Prema “Dejli mejlu” Kris je jednom izjavila: “Ko bi rekao da će to biti ovako profitabilno? Trebalo je da imam još dece”.

Foto: Dailymail
Foto: Dailymail

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track