OTKRIVENE NAJVEĆE TAJNE ČUVENOG FILMA: 10 detalja sa snimanja Sam u kući koje sigurno niste znali
Foto: Facebook

Nostalgija

OTKRIVENE NAJVEĆE TAJNE ČUVENOG FILMA: 10 detalja sa snimanja Sam u kući koje sigurno niste znali

Pop kultura -
Pre četvrt veka Kevin Mekalister je ostao sam kod kuće, a njegova porodica je otputovala da bi praznike provela u Parizu. To je primoralo dečaka da sam obrani dom od dvojice lopova, uz čitav arsenal zamki iz kućne radinosti.
Foto:Facebook
Foto:Facebook

Mekoli Kalkin je ušao u istoriju, a mi smo dobili film koji se svake godine u prazničnim danima reprizira na televiziji, na sveopšte zadovoljstvo gledalaca.

Iako još nije počelo to doba godine, pravo je vreme da saznate neke prilično nepoznate činjenice o ovom klasiku.

1. Poznati vrisak Mekolija Kalkina nije bio u scenariju, već je improviziran.

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Scena u kome se mali Kevin zapljusne očevom kolonjskom vodom, nakon čega sledi njegov vrisak iz petnih žila, svima je vrlo dobro poznata, ali reditelj Kris Kolumbus je nedavno izjavio da to nije bilo u scenariju, već je Mekolijev instinkt za komediju zaslužan za tu scenu.

2. Peski i Stern su se pošteno namučili da bi se suzdržali od psovki za vreme snimanja.

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Kad proživite sve što su ova dvojica pljačkaša doživela na setu, psovke vam same od sebe krenu, ali budući da je reč o porodičnoj komediji, poznati glumački dvojac morao je poprilično da se potrudi. Doduše, Sternu je, za vreme mučenja kod psećih vrata, izletela jedna ružna reč koja se i dalje može čuti na DVD verziji.

3. Devojka Kevinovog brata je dečko!

Kad Kevin naleti na fotografiju devojke starijeg brata Baza, ostaje u šoku, ali ustvari, reč je o sinu umetničkog direktora filma, koji je pristao da se maskira u devojku.

4. Kaskader Mekolija Kalkina je bio 30-godišnji muškarac.

Naravno da reditelj nije dopustio devetogodišnjaku da snima neke od opasnijih scena u filmu, ali manje je poznato da je u tim scenama na njegovo mesto uskakao muškarac koji je mogao biti njegov otac.

5. Nemojte tražiti "Angles With Filthy Souls" na Jutjubu, jer ne postoji.

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Film koji je mali Kevin odlučio da gleda na VHS-u ne postoji, koliko god da neki pokušavaju da ga pronađu. Isto tako, drugi deo istomenog filma, iz "Sam u kući 2", takođe ne postoji.

6. Francuski reditelj tvrdi da je "Sam u kući" krađa njegovog filma.

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Rene Manzor tvrdio je da je Džon Hjuz ukrao ideju za "Sam u kući" iz njegovog trilera "3615 Code Pere Noel", o dečaku koji brani kuću i baku od ludaka prerušenih u Deda Mrazeve, uz pomoć igračaka i kućnih aparata.

7. U pravom životu, Kevinova starija sestra je svetski prvak u judu.

Hillary Wolf (Megan McCallister, hermana de Kevin): Representó a Estados Unidos en las olimpiadas de 1996 y 2000 en la...

Posted by Oruro Te Quiero Más on Tuesday, November 17, 2015

Hilari Vulf, glumila je Kevinovu stariju sestru. Tokom snimanja prva dva dela, Hilari je predstavljala je SAD na Olimpijskim igrama 1996. i 2000. godine. Možda bi bilo pametnije da su nju ostavili samu kod kuće da se obračuna s pljačkašima, piše Decider.

8. Kevinova avionska karta se kratko može videti u kanti za smeće nakon što Piter Mekalister počisti sto.

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Ako ste se godinama pitali kako porodica Mekalister nije primetila da im nedostaje jedan član, znajte da su imali jednu avionsku kartu manje, pa u žurbi nisu primetili da imaju i jedno dete manjka.

9. Peski je mališana ugrizao za prst

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Kad Heri i Marv napokon uspeju da nadmudre sadističkog malog Kevina, zakače ga na kuku na vratima i počinju s osvetom. Na sreću, u pravom trenutku pojavljuje se dobar stari Marli, ali pre nego što spasi Kevina, Marv počne da gricka Kevinove prste. Kalkin je naknadno otkrio da ga je za vreme probe Peski stvarno ugrizao za prst i to tako jako da su otisci vidljivi i danas .

10. Elvis nije napustio zgradu

Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Mnogi od onih koji veruju da je Elvis i dalje živ, napeto su gledali u bradatog muškarca koji stoji u pozadini dok se gospođa Mekalister dere na osoblje na aerodromu, tvrdeći da je reč o velikom muzičaru. Drugim rečima, Elvis, koji je bio mrtav već 13 godina u trenutku kad je počelo snimanje filma "Sam u kući", ustao je iz groba i odlučio da se pojavi kao stažista u ovom dečjem božićnom filmu.

(express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track