OTVORENA 49. GITARIJADA: Neša Galija dobio ključeve grada Zaječara
Foto: Nebojsa Mandic

Gromoglasan aplauz

OTVORENA 49. GITARIJADA: Neša Galija dobio ključeve grada Zaječara

Pop kultura -
Gitarijada je jedini manifestacija u našem okruženju koja se bavi autorskim radom. Ovo je poslednji bastion stvaralaštva mladih, rekao je pevač

Otvorena 49. Gitarijada u Zaječaru na kompleksu Feliks Romulijana.

Nenad Milosavljević poznatiji kao Neša Galija primio je ključeve grada i zasvirao je na otvaranju nekoliko svojih hitova.

Pevač i frontmen grupe Galija Nenad Milosavljević novi je Rokonačelnik ovogodišnje Gitarijade, koja je večeras počela u Zaječaru. Muzičaru iz Niša organizatori najstarijeg rok festivala u Evropi su na svečanom otvaranju uručeni ključevi grada o kome će morati da stara do zatvaranja na kome će i zasvirati svoje najveće hitove.

"Nagrada koju sam večeras dobio je nešto slično kao i naša pobeda na Gitarijadi daleke 1978, kada nismo ni bili svesni šta će nam se dešavati u narednih 40 godina. Ključevi će služiti da mi zvone i stvaraju neku muziku u narednom periodu i do završetka moje karijere. Zaječar i Gitarijada je naša sudbina", kaže Neša.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Muzičaru prija funkcija gradonačelnika koju će obavljati do zatvaranja festivala. "Ne verujem da ću biti stog. Festival je posvećen muzici i neće biti problema. Gitarijada je jedini manifestacija u našem okruženju koja se bavi autorskim radom. Ovo je poslednji bastion stvaralaštva mladih", zaključio je Milosavljević koji na kompleksu Feliks Romulijana održao mini koncert. Najveći aplauz dobilo je izvođenje pesme iz filma Zona Zamfirova, a nastup završio je hitom "Dodirni me".

Foto Nebojša Mandić
Foto Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track