Ovo su najčešće greške u pripremi prženica
Foto: Pr Stvar Ukusa

Savršen recept

Ovo su najčešće greške u pripremi prženica

Pop kultura -
Na putu do savršenih prženica nalaze se neke uobičajene greške. Evo kako da ih izbegnete

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Pohovan hleb je odličan izbor za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima. Moguće je da u pripremi ovog klasičnog jela ipak pravite neke greške, pa vam prženice budu previše masne ili suve, zagore ili budu gnjecave.Ovo su najčešće greške u pripremi prženica.1. Dodajete previše mlekaNemojte preterivati u dodavanju mleka jajima. Tako se jaja neće dobro ispržiti, pa ćete dobiti gnjecave prženice. Najbolje prženice su one koje imaju suvu površinu i hrskave krajeve.2. Ne mešate dovoljno jaja i mlekoSigurno ne želite da se na prženicama jasno vide delovi belanaca. Zbog toga dobro promešajte jaja, stavite malo mleka i začine.3. Ne birate pravi hlebAko su vam kriške hleba previše tanke mogu da se raspadnu u toku utapanja u mešavinu jaja i mleka. Ukoliko su predebele, sredina kriški neće upiti smesu od jaja. Zato je dobro da vam kriška hleba bude debljine do 2 centimetra.4. Ne umočite hleb dovoljnoNemojte samo na brzinu umočiti hleb pre prženja. Potrebno je da dobro upije jaja kako bi prženica bila mekana i sočna iznutra.5. Pržite na previše slaboj ili prejakoj temperaturiAko je temperatura prejaka, prženice će biti hrskave spolja, a unutra se neće dovoljno ispržiti. A ako pržite na niskoj temperaturi, hleb će se isušiti i nećete dobiti sočne prženice.6. Ne zagrejete ulje dovoljnoKada spustite prženicu u ulje koje nije dovoljno vrelo, smesa s jajima će se razliti i dobićete prženice ne baš lepog oblika. Kada je temperatura odgovarajuća, jaja će odmah požeti da se prže.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Kako da napravite sočne ćevape5 grešaka u pripremi pečenog krompira7 trikova za dobro testoKako da ispečete savršen pomfirt u rerni6 saveta za savršene kolače koji se ne peku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track