POJAVILA SE SAMO DVAPUT U POSLEDNJIH 10 GODINA Pevačica živi sama s mačkama, muzika je sve što ima
Foto: Facebook/screenshot

Voli samoću

POJAVILA SE SAMO DVAPUT U POSLEDNJIH 10 GODINA Pevačica živi sama s mačkama, muzika je sve što ima

Pop kultura -

Za Enju, neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, priča se da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije.

Nesporno je, međutim, da je ona apsolutno nauspešnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliona primeraka albuma i zarađenih 117 miliona evra. A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svetskoj popularnoj muzici danas.

Join the community: http://unity.enya.com

Posted by Enya on Friday, November 27, 2015

Enja od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderlej u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za otprilike 3 miliona evra. Njen prvi komšija je Bono Voks, ali se u poslednjih 10 godina u javnosti pojavila samo dvaput. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak.

Takođe, u poslednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za šta ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enja je, kažu, sposobna da potroši mesece na jedan jedini detalj jedne jedne pesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne deonice u pesmi.

Njen ujak Noel Dagan izjavio je nedavno za "The Sun" da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše. Prijatelji kažu da "baš i nije prasak smeha", a ona je sama u retkim trenucima kada je davala izave, umela da kaže da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to stalni životni partner mogao biti u stanju da je podnese takvu.

A brak bi tek bio njena noćna mora. Zato nastavlja da živi sama. Tvrdi da joj je tako odlično, da je njena muzika sav njen svet. Povremeno peva pesme na izmišljenim jezicima, a nikada nije bila popularnija nego sad. Zanimljivo je to što joj na početku samostalne karijere 1986. godine, kada je imala 25 godina, niko nije predviđao neki poseban uspeh.

(Expres)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track