POSLE 40 GODINA OTKRIVEN PRAVI UZROK SMRTI ELVISA PRISLIJA: Kralj rokenrola je umro zbog...
Foto: Facebook Printscreen

Nova saznanja

POSLE 40 GODINA OTKRIVEN PRAVI UZROK SMRTI ELVISA PRISLIJA: Kralj rokenrola je umro zbog...

Pop kultura -

Otkrivene nove informacije koje bacaju senku na poznate činjenice o uzroku smrti kralja rokenrola.

Elvis Prisli preminuo je 16. avgusta 1977. godine, pošto je prebačen je u bolnicu Baptist Memorijal u Memfisu, gde su lekari bezuspešno pokušavali da ga reanimiraju. Tri dana kasnije, islednik je objavio izveštaj sa autopsije, u kojem se kao uzrok smrti navodi srčani udar.

Srce mu je bilo čak dva puta veće od normalnog, a pored znakova teških srčanih bolesti, pluća su pokazivala simptome emfizeme iako nikada nije pušio. Toksikološki nalaz pokazao je tragove čak deset različitih lekova, ali nije bilo tragova alkohola ili droga.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zbog zvaničnog toksikološkog nalaza počela je istraga protiv Elvisovog ličnog lekara Džordža Nikopulosa. U trenutku smrti Elvis je čitavu deceniju proveo pod budnim okom doktora Nika. Kada je on preuzeo brigu nad Elvisom 1967. godine, pevač je imao normalnu telesnu težinu i neznatno povišeni krvni pritisak.

Zbog hroničnih bolova i promena u mentalnom zdravlju, Elvis je ušao u ambis koji se završio smrću. Postao je zavistan od tableta protiv bolova, hranio se izuzetno nezdravo i počeo da zloupotrebljava psihoaktivne supstance. Sve to dovelo je pevača do srčanog udara koji jem prouzrokovao smrt, zaključuje penzionisani forenzičar Gari Rodžers.

(Huffington Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track