PREMIJERA Dara Džokić: Decu bih odmah pozvala na Bitef
Foto: Marina Lopičić

Drama „Osvrni se u gnevu“

PREMIJERA Dara Džokić: Decu bih odmah pozvala na Bitef

Pop kultura -

Veliki pomak i pozorišni događaj. Dokumentarna gluma je nešto najteže. Mi smo kao publika sve vreme disali s njima, kaže glumica

U staroj kući u Šafarikovoj 7, koja je nekada bila zadužbina Obrenovića, tokom vrelih letnjim meseci pravo osveženje za ljubitelje pozorišta biće predstava „Osvrni se u gnevu“.Drama poznatog engleskog pisca Džona Ozborna probudiće vas i izmestiti iz klasičnog koncepta jer ćete kao gledalac biti neposredni svedok dramatične priče o potrazi za identitetom, slobodi. U jednoj sobi studenti iz klase Dragana Petrovića Peleta - Tamara Dragičević, Miodrag Radonjić, Ivan Mihailović, Nina Janković - čitaju Kurir i vode ljubav i rat za svoje mesto pod suncem.

Glumci, rediteljka Nataša Radulović, autor muzike Danilo Marinković i producent Ljubomir Dorontić - Foto Marina Lopičić
Glumci, rediteljka Nataša Radulović, autor muzike Danilo Marinković i producent Ljubomir Dorontić - Foto Marina Lopičić

Intimna atmosferaNa premijeri, nakon izvođena, mladi glumci najveći aplauz dobili su od Dare Džokić.- Volela bih da dođu pozorišni kritičari da pogledaju ovako nešto. Da sam neki selektor, odmah bih ih pozvala na Bitef. Veliki pomak i pozorišni događaj. Pratim njihov glumački razvoj i ostvarili su sjajne uloge. Dokumentarna gluma je nešto najteže. Mi smo kao publika sve vreme disali s njima - rekla je Dara Džokić.Sličan utisak ima i Dubravka Mijatović.- Nisam znala šta me čeka. Nekako se sve poklopilo, i prostor i gluma... Oni su nas osetili. Ovde glumci ne mogu da lažu publiku. Predstava će naći mlađi svet. Ne mogu da im dam nikakav savet jer sam večeras naučila toliko toga od njih - kaže Dubravka.Miodrag Radonjić pre mnogo godina došao je na ideju da se radi ovaj komad.

Miodrag Radonjić, Foto Marina Lopičić
Miodrag Radonjić, Foto Marina Lopičić

Alternativna scena- U svetu „Of Brodvej“ postoji godinama. Mi smo neka vrsta alternativne pozorišne scene Beograda. Nemamo ambiciju da budemo pioniri u nečem novom, već ovaj tekst zahteva da se predstava dešava baš sada. Među mladima postoje beznadežnost i letargija - objašnjava Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track