Prikaži najnovije vesti
Dragan Damjanović, Proročanstvo Nemanjine žene, Mihailo Miša Janketić, knjiga, f
Remek-delo Miša Janketić oduševljen

PROROČANSTVO NEMANJINE ŽENE: Knjiga koja će nas duhovno sačuvati

Pop kultura 8

U burnom vremenu kada su se lomila velika carstva i stvarale nove države, među kojima i prva srpska Nemanjića, Sveta Anastasija bila je veza vladara, njegove dece i podanika s nebom

U istoriji Srba postoji žena Ana, koja je živela isključivo po Božjoj volji, a bila je vizantijska princeza, supruga tvorca prve srpske države Stefana Nemanje...

O njoj već osam vekova istoričari ništa ne pišu, a Crkva ne beleži mnogo.

U burnom vremenu kada su se lomila velika carstva i stvarale nove države, među kojima i prva srpska Nemanjića, Sveta Anastasija bila je veza vladara, njegove dece i podanika s nebom. Potpuno posvećena Bogu i u takvoj misiji carice, supruge i majke, držeći se ženske uloge u muškom svetu, ona sebe nije isticala niti ostavlja materijalne tragove svog bitisanja, ali legende o njoj tek sada oživljavaju.

Iz pera Dragana Damjanovića nastalo je delo „Proročanstvo Nemanjine žene“, a svoje utiske o knjizi podelio je glumac Mihailo Miša Janketić.
- Ovo je prva knjiga za one koji žele duhovno da se očuvaju - napisao je glumac.

Uz knjigu, koju možete pronaći na prodajnim mestima „Moj kiosk“ po ceni od svega 399 dinara, na poklon se dobija i ikona Svete Anastasije.


E.K.


Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir