PUNA KO BROD: Zavrteće vam se u glavi kada čujete koliko Adel zarađuje
Foto: Profimedia

Obara rekorde

PUNA KO BROD: Zavrteće vam se u glavi kada čujete koliko Adel zarađuje

Pop kultura -
Povodom novog albuma koji je izdala nakon duge pauze, Adel je postala glavna svetska tema.

I dok nije je pauzirala od pevanja, pevačica je zarađivala milione funti.

Samo prošle Adel je zaradila je 17 miliona funti, iako ništa nije objavila. Podaci o njenoj zaradi javno su objavljeni, pa se tako detaljno vidi koliko je pevačicina kompanija, zaradila u toku proteklih 12 meseci. Godine 2014, kompanija je zaradila skoro 17 miliona funti, što bi značilo preko 46.500 funti dnevno.

Najveći deo prihoda stigao je od prodaje njena prethodna dva albuma,a kada se oduzmu porezi i troškovi, dolazi se do cifre od 7 miliona dolara, koju je Adel stavila u svoj džep. Ranije ove godine objavljeno je da je Adel zauzela prvo mesto na listi najbogatijih britanskih muzičara mlađih od 30 godina, iako je njen album objavljen još 2011.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Poslednji put je nastupila na sceni tokom dodele Oskara2013, kada je izvela pesmu "Skyfall" iz filma Džejms Bond. Sada se njeno bogatstvo procenjuje na 50 miliona funti. Inače, Adel je vlasnicai kompanije "Melted Stone Publishing"2, koja ubira profit od njenih tekstova i muzike, ali nije poznato koliko ta firma zarađuje. Njen bankovni račun značajno će povećati i prodaja njenog novog albuma, koji je objavljen pre 5 dana. Ovo izdanje za sada je ostvarilo izvanredan uspeh i već je prodato u 2,43 miliona primeraka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track