PUŠAČI, OVO JE SPAS ZA VAŠ STAN: Zauvek se otarasite mirisa duvana uz ove savete
Foto: Foro Profimedia

Stop neprijatnom mirisu

PUŠAČI, OVO JE SPAS ZA VAŠ STAN: Zauvek se otarasite mirisa duvana uz ove savete

Pop kultura -
Imate osećaj da vaša garderoba stalno smrdi ili da kad uđete u vaš stan umalo se ne onesvestite? Vreme je da i to prestane

Dosta je bilo neprijatnog mirisa koji se širi vašim stanom, a verovali ili ne, osim dugotrajnog rešenja koje podrazumeva prestanak pušenja u zatvorenom prostoru, probajte za početak ove male trikove:

Ugalj ili sirće

Ugalj i sirće upijaju i neutralizuju neprijatne mirise. U nekoliko posuda naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja i postavite ih u prostoriju u kojoj se puši. Ako imate decu ili kućne ljubimce, posude stavite na nedostupno mesto.

Shutterstock
Shutterstock

Miris parfema

Poprskajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugreje, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim cigarete.

profimedia
profimedia

Obavezan omekšivač za odeću

Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite, tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno sa omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Spas iz kutije za mačku

U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Profimedia
Profimedia

Soda bikarbona

Uveče pre spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, ugaonoj garnituri i ćoškovima prostorije u kojoj se pušilo, a ujutro usisajte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track